29. prosince 2014 • 10:53

Kulhavého trápilo v sezoně astma, přípravu si jeho kouč chválí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Úřadující olympijský vítěz v cross country horských kol Jaroslav Kulhavý už zná příčinu potíží s dýcháním, které ho trápily v uplynulé sezoně při větší zátěži. Série vyšetření odhalila u devětadvacetiletého jezdce astma, na které začal užívat léky. Po předvánočním soustředění na Kanárských ostrovech je Kulhavý podle svého trenéra Viktora Zapletala ve výborné formě.


"Mohu potvrdit výborné výsledky zátěžových testů a mám z toho velkou radost, protože Jára je výkonnostně přesně tam, kde bychom ho potřebovali mít," uvedl Zapletal na bikerově webu.

Před sezonou mají v plánu "přeskupit" Kulhavého tělesné složení. "Potřebujeme snížit procento svalů na rukou a naopak zkvalitnit svalovou hmotu trupu a nohou," uvedl trenér k závěrům zátěžových testů, které Kulhavý po soustředění absolvoval.

Do poloviny ledna bude mistr světa a vítěz Světového poháru z roku 2011 trénovat doma v Ústí nad Orlicí, pak ho čeká další dvoutýdenní příprava na Mallorce. Sezonu zahájí tradičně Sunshine Cupem koncem února na Kypru, v polovině března pojede etapový závodu Cape Epic v JAR, který v roce 2013 ve dvojici se Švýcarem Christophem Sauserem vyhrál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud