29. prosince 2014 • 20:28

V šlágru ligy basketbalistů třetí Pardubice porazily druhý Děčín

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V předehrávce 24. kola basketbalové ligy třetí tým tabulky Pardubice porazily druhý Děčín 92:87. I v třetím vzájemném duelu v sezoně zvítězil domácí celek. Východočeši vyhráli v NBL popáté za sebou, Děčín naproti tomu právě po pěti výhrách neuspěl. V tabulce mají oba týmy 17 výher, ale Děčín má zápas k dobru.


Hostům se dvakrát povedlo vrátit do utkání. Po třináctibodovém manku z první čtvrtiny se v úvodu třetí části ujali podruhé a naposledy v zápase vedení (51:50), v posledním hracím období zase ze stavu 62:77 udělali drama snížením na 81:83. Pak je ale zlomily dva tříbodové koše Viktora Půlpána.

Ještě o trojku víc dal Děčínu jejich bývalý rozehrávač Levell Sanders, s 21 body nejlepší střelec zápasu. V týmu soupeře dal James Tucker 19 bodů.

"Návrat Děčína (do zápasu) je pro něj typický, jsou velmi bojovní. My jsme šli do utkání s cílem ubránit dvojici Vyoral - Tucker a to se nám, pokud jde o Vyorala, podařilo. Stále se potýkáme s marodkou, ale dnes nás povzbudil návrat Ondry Kohouta a Lukáše Kotase," řekl domácí kouč Dušan Bohunický.

Děčínský Pavel Budínský viděl jeden z důvodů porážky ve špatné obraně. "Hledali jsme ideální defenzivní sestavu, což se tolik nedařilo, ale povedlo se nám dvakrát vrátit do utkání z dvouciferného deficitu. Na konci trefily Pardubice dvě trojky a závěr už si zkontrolovaly. Dostali jsme hodně těžkých střel," řekl trenér Děčína.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud