24. ledna 2015 • 20:43

Volejbalistky Prostějova zakončily základní část bez ztráty bodu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalistky Prostějova zakončily základní část extraligy bez ztráty bodu. Favorizované obhájkyně titulu vyhrály v 18. kole v Olomouci 3:0 a do nadstavbové fáze jdou s osmibodovým náskokem před pražským Olympem.


Olomouc potřebovala získat proti účastníkovi Ligy mistryň alespoň dva sety, aby si zajistila postup do první pětky a tím i přímo do play off. Domácí hráčky po většinu první sady vedly, nicméně nevyužily sedm setbolů a maratonskou sadu ztratily 30:32. Další sety získal Prostějov již jednoznačněji 25:18 a 25:19 a v šestnácti zápasech základní části tak ztratil jen tři sady.

Olomouc po porážce skončila v tabulce šestá a bude hrát nadstavbu o tři místa do play off s Přerovem, Šternberkem a SG Brno.

Příští čtvrtek čeká Olomouc odveta semifinále domácího poháru s Olympem, který dnes porazil bez problémů 3:0 poslední SG Brno. "Celou základní část hodnotím velmi dobře, máme osm bodů náskok na Frýdek-Místek, což je velice dobrá pozice, a měli bychom to v šesti zápasech nadstavbové části udržet. Předpokládám, že Prostějov body neztratí," uvedl trenér Pražanek Stanislav Mitáč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud