25. ledna 2015 • 20:31

Olomouc podlehla vedoucímu Třinci 2:4 a prohrála popáté v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Olomouce podlehli ve 41. kole extraligy doma vedoucímu Třinci 2:4 a po páté porážce za sebou se propadli na 12. místo tabulky. Oceláři naopak vyhráli čtrnáctý z posledních patnácti zápasů a drží si v čele tabulky jedenáctibodový náskok před druhým Litvínovem. Dvěma góly přispěl k vítězství obránce Rostislav Klesla a i o další branky vítězů postarali beci Josef Hrabal a David Nosek.


"Podařilo se nám dneska skórovat od modré. Útočníci dobře forčekovali a nám se dařilo střílet přesně. Hraje se hodně přesilovek, takže je důležité je proměňovat. My se musíme připravit na přesilovky i oslabení, protože to bude rozhodovat i v play off," řekl Klesla, jehož tým se prosadil v početních výhodách dvakrát.

Domácím chyběl zraněný Trvaj, nehráli ani Majeský s Kucharczykem. Oceláři mají na marodce Irgla, Rotha, Hrňu, Klepiše a Rufera. V úvodu se hosté bránili v oslabení, ale odolali i 13 vteřin ve třech proti pěti. Pak lídr tabulky při vyloučení Škůrka prověřil Vošvrdu, který musel krýt dvě rány Klesly. Olomoucký brankář podržel svůj tým také při ráně Adamského v dalším oslabení. V 17. minutě ale už Vošvrda inkasoval, když se po přihrávce Polanského zpoza branky prosadil obránce Hrabal.

Druhou část začali Hanáci tlakem, ale Hamerlík střely Knotka i Ondruška pochytal. Ve 27. minutě byl potřetí v utkání vyloučen Hrabal, ale Mora v přesilovce Hamerlíka pořádně neohrozila. Podobně to bylo i na druhé straně při Paterově vyloučení. Svou čtvrtou přesilovku ale Třinec už využil. Od modré čáry se prosadil olomoucký odchovanec v dresu Ocelářů Nosek.

Domácí pak hráli 72 vteřin v pěti proti třem, ale jen dvakrát vystřelili a Oceláři odolali. V závěru druhé třetiny se radoval opět Třinec, když domácí ztratili puk v obranném pásmu a Klesla propálil Vošvrdu.

Závěrečné dějství se hrála dlouho bez přerušení i bez šancí. Třinec si hlídal jasné vedení a domácí marně hledali recept na třineckou defenzívu. V 50. minutě měl dobrou střeleckou pozici Staněk, ale Hamerlík byl na místě. Za čtyři minuty už to bylo 4:0 pro Třinec. Vyloučení Laše potrestal druhým gólem v utkání Rostislav Klesla. Vošvrda se stejně jako v pátek na Slavii nechal vystřídat Urbischem.

Olomouc se přesto ještě snažila závěr zdramatizovat. V 55. minutě pokazil Hamerlíkovi čisté konto Tomás Rachůnek. Vzápětí neproměnil po faulu Orsavy trestné střílení Rác. Ten se pak přeci jen prosadil 68 sekund před koncem, ale Oceláři už ale dvoubrankový náskok uhájili. "V závěru jsme nedostali včas puk ze třetiny. To se nesmí stávat, protože Olomouc dala brzy druhý gól. Musíme se poučit a dotáhnout to příště do konce bez komplikací," dodal Klesla.

"Gól přišel pozdě, nechtěli jsme to však zabalit i kvůli divákům a dalším zápasům. Věřím, že jsme si těmi dvěma góly zvedli v závěru sebevědomí. Nesmíme dělat chyby, proti tak dobrým týmům se vymstí. Snad ve Zlíně takové chyby dělat nebudeme," řekl olomoucký obránce Martin Vyrůbalík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud