26. ledna 2015 • 19:00

Torrensová je znovu nejlepší basketbalistkou Evropy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Španělská basketbalistka Alba Torrensová byla podruhé v kariéře vyhlášena nejlepší hráčkou Evropy. Pětadvacetiletá křídelnice Jekatěrinburgu odsunula na druhé místo svoji krajanku a loňskou vítězku Sancho Lyttleovou. Třetí místo získala Srbka Ana Dabovičová.


Pětadvacetiletá Torrensová poprvé evropským basketbalistkám kralovala v roce 2011. O dva roky dříve dostala ve stejné anketě cenu pro nejlepší mladou hráčku. Letos toto ocenění získala jiná Španělka Angela Salvadoresová.

Torrensová v minulém roce dovedla Galatasaray Istanbul k premiérovému triumfu v Evropské lize jako nejužitečnější hráčka závěrečného turnaje. S reprezentací Španělska pak došla až do finále mistrovství světa, kde Španělky nestačily až na favorizované Američanky. S průměrem 15,5 bodu na utkání se dostala do ideální sestavy turnaje. Od této sezony obléká dres Jekatěrinburgu, s nímž vede skupinu Euroligy.

Tentokrát se mezi oceněnými neobjevila žádná z českých reprezentantek. Hana Horáková vyhrála v roce 2010, předloni skončila druhá Eva Vítečková, která nyní v nominaci chyběla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud