27. ledna 2015 • 07:54

Memphis porazil Orlando a je druhý v Západní konferenci NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Memphisu porazili v NBA Orlando 103:94 a posunuli se na druhé místo v tabulce Západní konference před Portland. Oklahoma i bez zraněného Kevina Duranta přehrála Minnesotu 92:84.


K třetí výhře Memphisu za sebou přispěl Zach Randolph 24 body a 10 doskoky. Grizzlies zdolali Orlando v posledních osmi vzájemných zápasech. Jejich pohodu v pondělním utkání narušilo jen zraněné zápěstí rozehrávače Mika Conleyho, který nenastoupil do poslední čtvrtiny a není jasné, zda bude k dispozici na další zápas v Dallasu.

V sestavě Oklahomy proti Minnesotě scházel nejužitečnější hráč minulé sezony Durant, který si v nedělním utkání proti Clevelandu vymkl palec na levé noze. Thunder bez něj stříleli z pole s úspěšností jen 42 procent, ale i to na Timberwolves stačilo. Vítěze vedl s 18 body Russell Westbrook. Hostům nepomohlo 23 bodů Andrewa Wigginse.

Jamal Crawford nastřílel v poslední čtvrtině 21 ze svých 23 bodů, čímž přispěl k výhře Los Angeles Clippers nad Denverem 102:98. Nuggets přitom v průběhu zápasu vedli až o 16 bodů. Clippers zvítězili popáté za sebou.

Boston porazil Utah na jeho palubovce 99:90. Po vyrovnané první čtvrtině si Celtics vypracovali poločasový náskok 24 bodů, domácí sice ovládli třetí čtvrtinu 35:16, ale na zvrat už síly nenašli. Nepomohlo ani 26 bodů Gordona Haywarda.

Střelcem dne byl Anthony Davis, jenž 32 body dovedl New Orleans k výhře nad Philadelphií 99:74. Pelicans mají 24 vítězství a 21 porážek. Na takovou bilanci se dostali teprve podruhé od příchodu trenéra Montyho Williamse v roce 2010.

Utkání New York - Sacramento a Brooklyn - Portland byla odložena kvůli očekávané sněhové bouři.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud