27. ledna 2015 • 19:26

Třinec porazil i druhý Litvínov a míří za Prezidentským pohárem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince porazili v souboji dvou nejlepších týmů extraligy Litvínov 4:1, druhým Severočechům odskočili v čele soutěže už na čtrnáct bodů a kráčejí za ziskem Prezidentského poháru pro vítěze dlouhodobé části. Hosty už v páté minutě kuriózně načal Tomáš Plíhal, který překvapil gólmana Jakuba Soukupa bekhendovým lobem ze středního pásma, Litvínov se gólu dočkal až za stavu 0:4. Slezané na domácím hřišti zaznamenali devátou výhru v řadě.


Verva nechala ve šlágru kola doma odpočívat brankáře Francouze, ale její výkon měl v první třetině snad pouze jedinou vadu - moment z páté minuty: Francouzův zástupce Soukup se v ní nechal záhadně přelobovat Plíhalovým bekhendovým dloubnutím zpoza modré čáry a puk spatřil až v síti. "Byla to moje chyba. Puk se mi ve vzduchu ztratil v hledišti a já ho uviděl až za sebou," řekl Soukup.

Litvínov do té doby lídra svíral v útočném pásmu a nenechal ho vydechnout. Plíhalův zásah mohl okamžitě vynulovat Lukeš, ale jeho bekhendovou střelu z obtížného postavení Hrubec s námahou vyškrábl. Severočeský tlak vykolejila krátká třinecká přesilovka pět na tři, ale v půlminutové výhodě si Oceláři gólovou šanci nevytvořili. "Litvínov nenastoupil vůbec špatně, ale ten první gól je trochu srazil," řekl Plíhal.

Hosté byli v prvním dějství lepší, Třinec zaskočený jeho aktivním pojetím nebyl schopen vyvinout obvyklý tlak. Smůla se Severočechům lepila na paty i zkraje druhé třetiny. Nejproduktivnější hráč soutěže Hübl ve 22. minutě nadvakrát nedokázal na Hrubce vyzrát ze sólového nájezdu: nejprve ze hry i přičíněním Adamského faulu, pak ani z nařízeného trestného střílení. Aby toho nebylo málo, minutu nato se Noskova rána odrazila od Trávníčka rovnou na hůl Orsavy, který z voleje trefil odkrytou branku. "Od druhé třetiny už jsme měli navrch. Povedlo se nám přidat druhý gól a zvládli jsme to," řekl Plíhal.

Od stavu 2:0 už se převaha pomalu přelévala na domácí stranu. Vysoké sebevědomí Ocelářů dokreslila akce z 32. minuty. Draveckého nahození před branku Polanský ještě ze vzduchu umístil potřetí za Soukupa. Třinec dnes ke slušné efektivitě přidal i precizní obranu, a i když soupeř v poli s ním hrál vyrovnanou partii, do dalších šancí už se nedostal. "Oni to zavřeli a vzadu to odehráli perfektně, navíc jim výborně zachytal Hrubec," řekl Soukup.

To už Třinec neochvějně mířil za patnáctou výhrou z posledních šestnácti kol. Poslední část měl naprosto ve svých rukou a Hrabal dělovkou od modré čáry vylepšil skóre ještě čtvrtou trefou. Hosté se v závěru dočkali alespoň čestného úspěchu, o který se taktéž ranou od modré čáry v přesilovce postaral Kubát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud