27. ledna 2015 • 22:38

Měli jsme smůlu, litoval Čermák po další prohře s Vítkovicemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejová Kometa bojuje v letošním ročníku extraligy s komplexem Vítkovice. Ani na čtvrtý pokus Brňané svého soupeře neporazili, ze dvanácti možných bodů získali pouze dva. Dnes finalistovi play off uplynulé sezony nepomohl ani gól kapitána Leoše Čermáka, po kterém vedl 1:0. Nakonec ostravský tým vyhrál v Brně 2:1.


"Dnes jsme měli smůlu. Kdybychom dali branky ze šancí, které jsme si vypracovali, tak by byl výsledek jiný. A dostali jsme branku tři minuty před koncem z odraženého puku. Soupeř byl šťastnější," konstatoval Čermák, který otevřel v osmé minutě při přesilovce skóre utkání.

Ve druhé třetině propásl Čermák možnost přidat druhý gól. Při sólovém úniku jej fauloval obránce Lukáš Kovář, trestné střílení však brněnský kapitán neproměnil. Před tímto nájezdem strávil více než minutu na ledě při oslabení a třikrát přespurtoval kluziště.

"Byl jsem na ledě o trochu déle. Ale to nebylo rozhodující. Provedl jsem nájezd špatně. Chtěl jsem si natáhnout brankáře na lapačku. Ale on nešel dolů. Přitom jsem si věřil, že dám branku," poznamenal Čermák, který si v této sezoně připsal v 38 zápasech 11 bodů za šest branek a pět asistencí.

Hodně vyhrocená byla závěrečná třetina. Pokřikovali na sebe z obou laviček i trenéři. "Nervy pracovaly. Asi se trenérům na obou stranách nezdály sporné zákroky. Nebudu to ale dále komentovat," řekl Čermák. Vše odstartoval souboj Michaela Vandase s Tomášem Malcem u mantinelu, po kterém zůstal domácí bek ležel na ledě.

"Nebyl jsem na ledě. Zákrok jsem neviděl. Malec je zraněný, vypadá to na otřes mozku. Rozhodčí říkali, že šlo o nešťastnou srážku. Následná šarvátka byla korektní. Bojovalo se jeden na jednoho," popsal inkriminovaný okamžik Čermák. Rozhodčí následně rozdali za hrubost osm dvouminutových trestů. Čtyři na každé straně.

Hokejisté Komety měli výhrady i ke druhé brance Vítkovic, která rozhodla o jejich prohře. "Vypadalo to, že byl puk vyhozený přes všechny čáry. A mělo být zakázané uvolnění. Nebylo patrné, že by ještě hostující hráč puk tečoval. Nemohu situaci ale soudit. Pozná se to až na videu. Byl to sporný moment," řekl Čermák a dál situaci nechtěl komentovat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud