27. ledna 2015 • 23:22

Hattrick mě těší, ale hlavní jsou tři body, podotkl Hyka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Tomáš Hyka se podle všeho pomalu dostává do ideální pohody. Jedenadvacetiletý hráč se před sezonou vrátil do mateřské Mladé Boleslavi, ale dlouho se mu i kvůli zdravotním problémům příliš nedařilo. Dnes však prvním hattrickem v seniorské kategorii pomohl Bruslařskému klubu k výhře nad Spartou a navázal tak na nedělní gól v Pardubicích, který také pomohl Mladé Boleslavi k zisku tří bodů.


"V sezoně jsem si toho dost vybral. Měl jsem dvakrát zraněné koleno, pak zápal plic, ale teď už zase nabírám sebevědomí a musím týmu něco vrátit. Kvůli tomu jsem do Boleslavi přišel," řekl Hyka po zápase, který Středočeši vyhráli 6:3 a počtvrté za sebou naplno bodovali. Radost mu udělaly i čepice, které fanoušci po jeho třetí trefě na led naházeli.

Větší radost než ze svého výkonu měl ale ze zisku tří bodů. "Týmové vítězství je hlavní. To mě strašně moc těší. Od začátku jsme po Spartě šli, strašně jsme chtěli a urvali to," pochvaloval si Hyka.

Poprvé se prosadil v 7. minutě, kdy vyrovnal na 1:1. "Měl jsem v té situaci trochu času a říkal jsem si, že to zkusím na přední tyčku. Gólman to asi moc nečekal. To nás nakoplo a pak už tam padalo úplně všechno," usmíval se Hyka.

Mladá Boleslav v rozmezí listopadu až ledna prohrála dvanáct ze čtrnácti zápasů, nyní ale čtyřikrát za sebou vyhrála a v tabulce se posunula na desáté místo. Je tak ve hře o postup do play off. "Hrajeme o přežití a víme, že musíme bodovat s každým. Jedině tudy vede cesta do play off. Hrajeme jako tým, a když takhle budeme pokračovat, dostaneme se tam," věří Hyka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud