28. ledna 2015 • 16:46

Limity na halové ME v Praze mají další tři čeští atleti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Další tři čeští atleti splnili limit pro účast na halovém mistrovství Evropy v Praze. V úterý potřebné výkony předvedli výškařka Michaela Hrubá, Milan Kocourek v běhu na 1500 metrů a tyčkař Michal Balner. V týmu pro březnový šampionát v O2 areně je už 14 českých závodníků.


Balner požadovanou výšku překonal už v sobotu, ale skok o tyči byl zařazen do programu mítinku později, než určují nominační pravidla. Tyčkař ale v úterý v Chotěbuzi svou formu potvrdil skokem přes 565 cm.

Juniorskou vicemistryni světa Hrubou trápí bolavá kolena, přesto při Ostravské laťce skočila 188 cm. "Byl to pro mě takový zkušební závod, abych zjistila, čeho budu schopná. Předcházející tři týdny jsem hlavně kvůli kolenům rehabilitovala a moc toho nenatrénovala," řekla šestnáctiletá výškařka.

Kocourek je specialistou na delší tratě, i tak splnil v pražské Stromovce limit na patnáctistovce o více než sekundu výkonem 3:43,97. Svůj výkon chce ještě zlepšit, stejnou trať poběží ještě 6. února v Linci a možná se bude pokoušet o limit i na tříkilometrové trati.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud