28. ledna 2015 • 20:27

Grand Prix by měl spoluorganizovat i Automotodrom Brno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na pořádání Grand Prix České republiky silničních motocyklů by se měl nadále podílet dosavadní organizátor závodu Automotodrom Brno. Vyplynulo to z úterní schůzky jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD) s ředitelem promotérské společnosti Dorna Carmelem Ezpeletou v Madridu.


Hašek plánuje, že od příštího roku bude Velkou cenu organizovat nová krajská společnost Jihomoravská sportovní - GP Brno. Automotodrom Brno, který je vlastníkem Masarykova okruhu, však na žádost Dorny zřejmě bude na pořádání participovat. "Děkujeme vedení Dorny za její přístup a respekt k roli realizačního týmu Automotodromu Brno," řekl ČTK mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana. Všechny tři strany by se měly k dalšímu jednání sejít v Brně.

"Věříme, že společné jednání je nejefektivnější cestou jak dojednat zajištění Grand Prix v podobě, která bude vyhovovat všem stranám," uvedl Smetana. "Zkušenosti Dorny nám mohou pomoci najít nejvhodnější cestu. Předpokládáme, že si v co nejkratším termínu budeme moci s panem hejtmanem domluvit osobní schůzku a začít aktivně pracovat na zajištění budoucnosti závodů v Brně," dodal mluvčí.

Hašek bude o jednání v Madridu informovat na čtvrteční tiskové konferenci. Dorna stále čeká na doplacení zbytku zalistovacího poplatku za loňský ročník. Vláda nedávno znovu odsouhlasila třicetimilionovou dotaci na tento poplatek s tím, že peníze dostane Jihomoravský kraj. Ten chce kvůli problémům s financováním brněnské Grand Prix pořadatelství převzít.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud