28. ledna 2015 • 22:42

Krasobruslaři Papadakisová a Cizeron vedou na ME soutěž tanečníků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mladí Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron jsou po krátkém tanci v čele krasobruslařského mistrovství Evropy. Ve Stockholmu v úvodní části soutěže získali 71,06 bodu a vytvořili si více než jednobodový náskok před Rusy Jelenou Ilinychovou s Ruslanem Žiganšinem a obhájci titulu Annou Cappelliniovou a Lucou Lanottem z Itálie. Do čtvrtečních volných tanců z devatenáctého místa postoupili čeští reprezentanti Cortney Mansourová a Michal Češka.


Juniorští vicemistři světa z roku 2013 Papadakisová a Cizeron v krátkém tanci potvrdili ohromný výkonnostní skok, který naznačily jejich dvě výhry v podzimním seriálu Grand Prix a třetí místo v jeho finále. Osobní rekord si vylepšili o rovných sedm bodů a po patnáctém místě na loňském mistrovství Evropy útočí na titul. Náskok jim přinesly vysoké známky za programové komponenty, v nichž předčili i zkušenější soupeře.

Bronzová olympijská medailistka Ilinychová po uplynulé sezoně změnila partnera, ale znovu má na dosah evropskou medaili. Se Žiganšinem sice jako nový pár startovali daleko před všemi favority, ale za technickou obtížnost dostali nejvyšší známku a usadili se na druhé příčce. Před Cappelliniovou a Lanottem však mají náskok mizivých 31 setin bodu.

Dvacetiletá Mansourová a o dva roky starší Češka se připravují v Kanadě, kde se partnerka narodila. Trénink v Torontu při debutu na velké akci zúročili ve známku 47,33 bodu. Díky tomu za sebou nechali jedenáct ze třiceti soupeřů a vybojovali účast ve finálové dvacítce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud