29. ledna 2015 • 14:34

McLaren představil nový monopost se vzpomínkami na minulost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S připomínkou slavné minulosti představil McLaren jako první z elitních týmů formule 1 vůz na novou sezonu mistrovství světa. McLaren v klipu zveřejněném na internetu zdůrazňuje obnovené partnerství s firmou Honda, která se s týmem z Wokingu spojila po 23 letech.


V internetové prezentaci se střídají záběry starého monopostu McLaren-Honda, v němž dominovaly na přelomu 80. a 90. minulého století legendy Ayrton Senna a Alain Prost, s novým MP4-30, v němž chtějí na slavná léta navázat Jenson Button a navrátilec z Ferrari Fernando Alonso.

Monopost pro letošní sezonu je vyveden v černé a stříbrné barvě s červeným orámováním od nosu k zádi. "Spojení McLarenu s Hondou vyvolává úžasné vzpomínky na minulost," napsal tým v tiskové zprávě.

V letech 1988 až 1992 získal McLaren s Hondou celkem osm titulů mezi jednotlivci a týmy a zvítězil ve 44 Velkých cenách. Na vyhranou Grand Prix čeká tým, kterému dodával od roku 1995 motory Mercedes, od listopadu 2012.

"Jsme připraveni na novou éru," uvedl mistr světa z let 2005 a 2006 Alonso, jenž přestoupil po sezoně z Ferrari. "Mým cílem je napsat další kapitolu ve společné historii McLarenu a Hondy," dodal Španěl, který se bude v McLarenu snažit napravit dojem z nevydařeného předchozího působení v roce 2007.

Stejně jako jeho konkurenti začne McLaren nový vůz testovat od neděle v Jerezu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud