30. ledna 2015 • 12:59

Ferrari připravilo na novou sezonu monopost v tradiční rudé barvě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V tradiční rudé barvě, ovšem s černými pruhy na bocích a zádi, představila nový monopost na nadcházející sezonu stáj formule 1 Ferrari. Italský tým odhalil model SF15-T při dnešní internetové prezentaci na svém webu.


Premiérové testování s novým vozem absolvuje tým stejně jako ostatní stáje v neděli v Jerezu. "Už se nemůžu dočkat, jaký to je pocit jet v něm," prohlásila nová posila Ferrari Sebastian Vettel. Čtyřnásobný mistr světa, jenž po nevydařené sezoně odešel z Red Bullu, vytvoří ve Ferrari dvojici s Kimim Räikkönenem.

Nový monopost dnes představil i tým Sauber, který má za sebou nejhorší sezonu v historii, když poprvé za 22 let nezískal v MS ani bod. V nadcházejícím ročníku to chce změnit s inovovanými modro-žlutými vozy C34 s motory od Ferrari a kompletně obměněnou dvojicí jezdců. Za volant usednou Švéd Marcus Ericsson a brazilský nováček Felipe Nasr.

Švýcarský tým se zaměřil především na tři oblasti: výkon v pomalých zatáčkách, snížení hmotnosti a stabilitu brzd. Stejně jako další stáje, které zatím nové monoposty představily, má i vůz Sauber plošší nos, odpovídající upraveným technickým předpisům.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud