30. ledna 2015 • 22:37

Réway: První branka nám dodal klid na hokejky a chuť do zápasu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sparta odčinila vysoké porážky z předchozích dvou kol a na svém ledě porazila Karlovy vary vysoko 9:1. První branku vstřelil už ve 4. minutě Martin Réway, který si později připsal ještě dvě asistence.


"Myslím, že moje branka byla hodně důležitá, v poslední době se nám první góly nedaří střílet a tentokrát nám to dodalo klid na hokejky a chuť do zápasu," řekl dvacetiletý útočník Sparty.

Druhé ze dvou utkání, ve kterých vzdávala hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům, Sparta zvládla a odčinila tak poslední domácí porážku s hradeckým Mountfieldem.

"Minule jsme to fanouškům zkazili. Chtěli jsme jim to vynahradit a jsme rádi, že jsme to zvládli," komentoval Réway zápas, který Sparta odehrála před více než deseti tisíci fanoušky. "Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany. Chtěli jsme pomoci Filipovi, aby tam neměl tolik práce. Myslím, že až na ten jeden gól se to podařilo."

Na speciální utkání si Sparta připravila nejen předzápasový ceremoniál, ale i dresy, které měly reflexní žlutou záchranářskou barvu. "Byly pěkné, ale abych řekl pravdu, trochu dráždily oči," komentoval jejich netradiční podobu.

"Jiná barva nám ale problémy nedělala. Viděli jsme je už před třemi týdny a věděli jsme, do čeho půjdeme," řekl. Na dotaz, zda právě barva a výrazná viditelnost spoluhráčů nebyla důvodem tolika vstřelených branek se Réway jen usmál. "Možná to tak bylo a měli bychom v nich hrát častěji," uvedl.

Před reprezentační přestávkou Spartu čeká už jen zápas se Slavií. "Je pro mě nejvíc z celé extraligy. Beru ho hodně vážně a věřím, že ho zvládneme," řekl slovenský útočník jasně.

Slavii se v sezoně nedaří a momentálně je beznadějně poslední, pokud by sestoupila, bylo by to nejméně na rok poslední derby. To by ale Réwaye mrzelo: "Přeju si, aby Slavia v lize zůstala. Samozřejmě je to rival a porážet je chceme. Myslím si, že i pro fanoušky by bylo dobré, aby zůstala," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud