31. ledna 2015 • 09:41

Přípravy ME jednadvacítek probíhají na Moravě podle plánu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Organizační výbor mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let má za sebou první letošní cestu po pořadatelských městech. V Olomouci a Uherském hradišti kontrolovali funkcionáři především probíhající rekonstrukce, které mají místní stadiony připravit na největší fotbalovou akci pořádanou na českém území. Podle šéfa výboru Petra Fouska běží vše podle plánu.


"Vrátili jsme se z Moravy s pozitivními dojmy. Se zástupci obou měst i klubů jsme si opět vyjasnili celou řadu doplňujících otázek. Hlavní je, že přípravy běží podle plánu, i když před námi je nepochybně spousta další práce," uvedl Fousek.

Hlavním bodem jsou rekonstrukce Městského stadionu v Uherském Hradišti a Androva stadionu v Olomouci. Hlavní tribuny obou stánků během zimy procházejí rozsáhlou proměnou, aby splnily veškeré požadavky UEFA na pořádání turnaje a v budoucnu nabídly také odpovídající zázemí pro další reprezentační akce. Zvětšují se především prostory pro potřeby médií.

"Na vlastní oči jsme viděli, že se v Uherském Hradišti i Olomouci na stadionech opravdu tvrdě pracuje od rána do večera a zázemí se tam doslova mění před očima," popsal Fousek.

Výbor se rovněž sešel se zástupci obou měst a místních klubů. "Řešili jsme už celou řadu konkrétních věcí od způsobu distribuce vstupenek přes propagaci turnaje ve městě a regionu, propojení našich webů až třeba k fungování fanzón, které budou v Uherském Hradišti i Olomouci vždy umístěny v samém centru města," řekl Fousek.

Před turnajem, který odstartuje 17. června a hrát se bude i na dvou stadionech v Praze, jsou v plánu ještě dvě inspekční cesty UEFA. První proběhne 18. až 20. února, v polovině března pak bude finální kontrola. "To už bude UEFA Site Visit se vším všudy, s maximálním možným obsazením a kontrolou nejmenších detailů. Nepochybuji, že za dva měsíce v Praze, Olomouci i Uherském Hradišti zase uvidíme kus další odvedené práce," dodal Fousek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud