31. ledna 2015 • 11:32

Australan Bobridge neuspěl při pokusu o rekord v hodinovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Australský cyklista Jack Bobridge neuspěl při pokusu o nový rekord v hodinovce na dráze. Světový rekordman ve stíhacím závodu zajel za 60 minut na velodromu v Melbourne 51,3 km a zaostal tak za výkonem 51,852 km, který zaznamenal loni v říjnu Rakušan Matthias Brändle.


"Tohle jsem si nikdy nedokázal ani představit. Dostal jsem se nejdál v životě, aniž bych umřel. Ani nejsem schopný popsat, jak strašně mě bolí hýžďové a stehenní svaly," soukal ze sebe po vypršení času viditelně vyčerpaný Bobridge.

Pětadvacetiletý Australan je majitelem devíti medailí z OH a MS, z nichž tři jsou zlaté. Aktuální formu prokázal minulý týden na silnici etapovým vítězstvím na závodu Tour Down Under. Jako další by se měl o rekord v hodinovce pokusit 8. února Bobridgeův krajan Rohan Dennis.

Množství pokusů o překonání rekordu v hodinovce narostlo poté, co Mezinárodní cyklistická unie (UCI) loni uvolnila pravidla týkající se kola, které mohou jezdci využít. Po devíti letech tak v září při rozlučce Jense Voigta s kariérou padl rekord, který držel Ondřej Sosenka, jenž musel jet v roce 2005 ještě na klasickém silničním stroji.

Letos by se měly o světové maximum v této prestižní disciplíně pokusit časovkářské hvězdy Tony Martin, Bradley Wiggins či Fabian Cancellara.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud