1. února 2015 • 11:20

Diskvalifikace po skoku zmařila Frenzelovi útok na další glóbus

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Diskvalifikace po skokanské části připravila německého sdruženáře Erica Frenzela o šanci zajistit si ve Val di Fiemme v předstihu další celkové vítězství ve Světovém poháru. Držitel křišťálového glóbu z předchozích dvou let útočil na osmý triumf v sezoně a po skoku vedl, jury ho však po kontrole kombinézy z výsledků vyškrtla.


Frenzelovi se staly osudným nezapnuté zipy na rukávech. "Je to k vzteku. To, že si člověk zapomene zapnout zip, by se nemělo stávat," uznal dvojnásobný mistr světa, jenž skočil 130,5 metru. "Rozhodně v tom nebyl úmysl. Je to škoda, ale pravidla jsou přísná a musíte ze hry ven," dodal.

Z prvního místa ve 14:00 do běhu na 10 km vyrazí Rakušan Christoph Bieler, který skočil 132,5 metru, s náskokem deseti sekund před Norem Haavardem Klemetsenem. Třetí vyběhne další Nor Jan Schmid. Český reprezentant Miroslav Dvořák je po skoku dlouhém 122 metrů patnáctý a na trať se vydá s odstupem 1:16 minuty za Bielerem. Tomáš Slavík, který skočil 106,5 metru, ztrácí před během na 41. místě 2:57 minuty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud