1. února 2015 • 11:37

Mercedes a Red Bull představily před začátkem testů nové vozy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Až těsně před dnešním zahájením prvních oficiálních testů na novou sezonu formule 1 v Jerezu odhalily své monoposty stáje Mercedes a Red Bull. Obhájce titul Brit Lewis Hamilton a jeho stájový kolega Nico Rosberg slavnostně představili v boxové uličce model F1 W06, v němž se pokusí zopakovat loňskou dominanci.


Red Bull, který vloni po čtyřech mistrovských sezonách vyhořel, vyjel s černým vozem v netradičním maskovacím designu připomínajícím graffiti z garáží bez jakýchkoliv ceremonií.

Mercedes vloni ovládl 16 z 19 Velkých cen. Hamilton triumfoval jedenáctkrát, Rosberg vyhrál pět závodů. Pouze Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu dokázal ve zbývajících třech Grand Prix nadvládu Mercedesu narušit, čtyřnásobný šampion Němec Sebastian Vettel se prosadit nedokázal a po sezoně odešel k Ferrari.

Rosberg chce i letos s týmovým kolegou naplno bojovat. "Po minulém roce už vím, jaký je to pocit vítězit a bojovat o titul, ale taky vím, jaké to je, když nakonec nevyhrajete. To už si znovu zopakovat nechci," prohlásil německý pilot.

Mercedes neprovedl na novém autě mnoho změn a ostatní stáje doufají, že se jim po loňské premiéře nových hybridních motorů podaří stáhnout ztrátu. O ambicích týmů v čele s Ferrari a McLarenem hodně napoví už premiérové testy v Jerezu, kde budou jezdci nové monoposty zkoušet do středy. Další testování je na programu od 19. do 22. února a od 26. února do 1. března na okruhu v Barceloně. Nová sezona, v níž se pojede 20 závodů, začne 15. března tradičně v Melbourne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud