1. února 2015 • 17:26

Boroš si na desítku nevěřil, nakonec z ní vypadl kvůli defektu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Překvapivě nejvíce čeřil v elitním závodu na mistrovství světa v Táboře vodu na předních příčkách z českých cyklokrosařů Michael Boroš. Ještě na konci sedmého z osmi okruhů byl na osmé příčce, defekt ho však odsunul ve výsledkové listině o pět míst dále.


Přesto se dvaadvacetiletý Boroš postaral 13. pozicí o jeden z nejlepších českých výsledků během víkendu. A výrazně předčil zkušené kolegy Radomíra Šimůnka (39.) s Martinem Bínou, který byl diskvalifikován.

"Nechal jsem tam všechno, vypadalo to na první desítku, ale bohužel jsem měl v posledním kole defekt za cílovou rovinkou. A měl jsem to daleko do depa. Bojoval jsem, ale nevyšlo to. Chtěl jsem být do desítky, ale nevěřil bych, že bude v mých silách ji atakovat. Uniklo to o kousek. Ale s výkonem jsem spokojený," řekl Boroš.

Do cíle přijel vyčerpaný a bylo na něm patrné, že se vydal ze všech sil. S blížícím se závěrem čerpal energii především z davů diváků u trati. "Nejtěžší bylo dostat se na její nejvyšší bod. Tam to bylo fakt těžké. Ale diváci byli neskuteční. Hnali mě dopředu a hodně mi pomohli."

Na rovince občas protřepával svaly. Nechtěl doplatit na zmrzlé a prokřehlé prsty, jako se to stalo v sobotu Kateřině Nash. Hřejivé slunce už se totiž schovávalo za mraky a ztrácelo na intenzitě. "Přituhovalo, byla docela zima," uvedl Boroš. "Chtěl jsem prokrvit ruce, proto jsem je proklepával," dodal.

S velký obdivem hovořil o vítězi. "Mathieu van der Poel je fenomenální. Podal opravdu dobrý výkon a zajel úžasný závod. To zlato si zaslouží a patří mu právem," ocenil teprve dvacetiletého Nizozemce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud