1. února 2015 • 19:36

Kluci hráli přesilovky jako Harlem Globetrotters, ocenil Vondrka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty v posledním pražské derby sezony potvrdili, že se mohou pyšnit nejlepšími přesilovkami v extralize. V zápase 44. kola na Slavii využili prvních šest početních výhod a celkem nastříleli Slavii sedm branek v momentě, kdy měli výhodu jednoho nebo dvou hráčů na ledě. I samotní sparťané ale po utkání přiznali, že něco podobného ještě nezažili.


"V přesilovkách nám to tam padalo neuvěřitelně, to rozhodlo zápas," řekl obránce Adam Polášek, který se v početní výhodě dvakrát zapsal mezi střelce. "Až po druhé třetině jsme si ale uvědomili, že jsme měli šest přesilovek a že ve stavu pět na pět prohráváme 0:2. To jsme se pak snažili trošku změnit," uvedl reprezentační bek.

Skvělá bilance Sparty se podle Poláška projevovala i na hráčích Slavie. "Vypadali odevzdaně, ale na druhou stranu my máme problémy, že když vedeme, tak přesilovky hrajeme jako bago. Dnes jsme to ale sehráli parádně," řekl Polášek.

Pět přesilovek využila elitní formace Sparty Réway, Hlinka, Klimek, dvě také formace Sabolič, Buchtele, Vondrka. "Oslavili jsme to řádně, přece jen je to vítězné derby. Dnes nám tam spadlo všechno," radoval se Jan Buchtele. "Na začátku jsme vše využili a pak jsme si v nich věřili, plus jsme si dovolili nějaké věci navíc," uvedl Buchtele.

Dvě asistence si při svém premiérovém startu za Spartu připsal Michal Vondrka, který přitom podstatnou část kariéry strávil na Slavii. Reprezentační útočník ocenil kvality elitní formace Sparty.

"Když jsem kluky viděl nacvičovat přesilovku na tréninku, tak už jsem jim říkal, že je to jako Harlem. Dávali samé góly. Tak jsem si říkal, že to asi bude dobré," pousmál se Vondrka, který nové spoluhráče přirovnal ke slavným basketbalovým kouzelníkům Harlem Globetrotters.

Slávisté po utkání museli přiznal, že je soupeř v přesilovkách zcela přehrál. "Sparťanům to sedlo, celkově zápas. Vyškolili nás, jak se to má hrát. I my jsme měli dost přesilovek, ale dost jsme jich nevyužili. Třikrát jsme hráli i pět na tři a nic," pokrčil rameny gólman Dominik Furch, který po páté inkasované brance přenechal své místo Adamu Svobodovi. Celkový poměr vyloučených byl totiž 11:11.

Kouč Sparty Josef Jandač ale přesilovkovou bilanci nepřeceňoval. "Něco podobného vám vyjde jednou za čas. Jedna věc je, jakým způsobem to daná pětka sehraje. A druhá, jak se to brání. Slavii momentálně chybí někteří hráči a v obranných řadách je to znát. Tohle k tomu taky trochu přispělo," řekl Jandač.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud