1. února 2015 • 19:39

Byla to jízda, řekl Vondrka po své premiéře v dresu Sparty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pikantní náboj mělo premiérové utkání v dresu Sparty pro útočníka Michala Vondrku. Čerstvá posila Sparty totiž poprvé nastoupila na ledě Slavie, jejíž barvy Vondrka hájil devět let a v roce 2008 s ní slavil i mistrovský titul. Teď ale ze Slovanu Bratislava zamířil do kádru městského rivala. Po prvním zápase mohl mít radost, Sparta vyhrála i díky jeho dvěma asistencím 9:4.


Kotel Slavie jeho volbu moc neschvaloval a hned na začátku vše dokumentoval choreem s přeškrtnutým číslem 24, které Vondrka ve Slavii nosil a hrubým vzkazem. "Už dopředu jsem říkal, že negativní reakci čekám. O tom nápisu jsem se ale dozvěděl od kluků až po zápase, nečetl jsem ho. Občas jsem zaslechl nějaké bučení, ale to je normální," řekl Vondrka novinářům po utkání. "Jsem rád, že jsme vyhráli a že jsem udělal nějaký kanadský bod," doplnil.

Uznal, že zápas byl jednoznačný. "Byla to jízda, 9:4 je dost. Dali jsme dost gólů z přesilovek. I když to bylo dlouho vyrovnané, tak jsme pak odskočili a skončilo to takovým výsledkem. Už když jsem přišel, tak jsem řekl, že Sparta má spoustu výborných hráčů a čtyři vyrovnané lajny, proto jsem se i za vyrovnaného stavu ničeho neobával," uvedl Vondrka.

Dvaatřicetiletý hráč nastoupil ve druhé formaci společně s Janem Buchtelem a Robertem Saboličem, se svým výkonem úplně spokojený nebyl. "Minulý týden jsme bral antibiotika a zápas jsem nehrál čtrnáct dní, takže to nebylo úplně ono. Ještě musím potrénovat. Musím si ještě zvyknout na nový systém hry," řekl Vondrka, kterého dnes reprezentační kouč Vladimír Růžička dodatečně nominoval do národního týmu pro dvojici zápasů s Ruskem.

Sparta rozhodla derby v přesilových hrách, ve kterých sedmkrát skórovala. "Když jsme kluky viděl nacvičovat přesilovku na tréninku, tak už jsem jim říkal, že je to jako Harlem. Dávali samé góly. Tak jsem si říkal, že to asi bude dobré," pousmál se Vondrka, který nové spoluhráče přirovnal ke slavným basketbalovým kouzelníkům Harlem Globetrotters.

Duel sledovalo v O2 areně přes deset tisíc diváků a Sparta se mohla cítit jako doma. Minimálně polovina fanoušků podporovala ji. "Bylo to dobré. Řekl bych, že sparťanských fanoušků bylo i více. Je to podobné, jako když jsem loni přijel se Slovanem na Lva, tak jsem se tam cítil jako doma. Teď jsem tady hrál podruhé jako host a opět jsem se cítil jako doma," uvedl Vondrka, který věří, že se Slavii bude dařit v závěru sezony více. "Strávil jsem tady hodně let a je mi líto, kde teď jsou," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud