1. února 2015 • 21:07

Barcelona zvítězila v přestřelce s Villarrealem 3:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Barcelony přerušili Villarrealu sérii osmnácti soutěžních utkání bez prohry a v 21. kole španělské ligy ho porazili 3:2. Sevilla zvítězila stejným poměrem nad Espaňolem Barcelona a posunula se na čtvrté místo o bod před Valencii. Rozhodl v 89. minutě Iago Aspas.


Hned několik šancí měl v úvodním dějství proti Villarrealu barcelonský útočník Suárez, většina pokusů však nemířila mezi tyče. Do vedení se nakonec po půlhodině hry dostal Villarreal: Mariova střela by šla vedle branky, Čeryšev ji však v rychlosti usměrnil za Bravova záda. Ruský fotbalista se v této sezoně přímo podílel na gólu Villarrealu podvanácté.

Na konci poločasu domácí vyrovnali. Rafinhovu střelu vyrazil brankář Asenjo pouze k volnému Neymarovi, jenž vstřelil 15. branku v tomto ročníku La Ligy.

Mezi 51. a 55. minutou pak padly tři góly. Nejprve se znovu do vedení dostali zásluhou Vietta hosté, za dvě minuty ale druhý tým tabulky znovu vyrovnal a obrat téměř okamžitě dokonal 22. ligovou trefou v sezoně Messi. Barcelona ztrácí na vedoucí Real Madrid bod, "Bílý balet" má ale zápas k dobru.

Pro Espaňol, který vyřadil Sevillu ve čtvrtfinále Španělského poháru, začalo utkání dobře. Ve 14. minutě fauloval v pokutovém území domácí brankář Beto a nejlepší střelec katalánského celku Stuani se z penalty nemýlil.

Ještě do konce poločasu ale andaluský tým otočil stav. Nejprve se povedenou střelou z velké dálky prezentoval Figueiras, obrat dokonal v 35. minutě po přesném Vidalově pasu Vitolo. Espaňol šel navíc o pět minut později do oslabení, když gólman Casilla zasáhl míč rukou mimo šestnáctku a dostal červenou kartu.

Hráči Sevilly v druhém poločase dvakrát trefili tyč a nevyužitých šancí následně litovali, v 77. minutě se totiž o vyrovnání postaral Sánchez. Přesto nakonec domácí získali plný počet bodů, když minutu před koncem vstřelil vítězný gól po Baccově přihrávce Aspas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud