1. února 2015 • 22:28

Leška dosáhl hranice 900 bodů, ale velký význam tomu nepřikládal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zlínský útočník Petr Leška se podílel jednou asistencí na výhře hokejistů Zlína nad Vítkovicemi 5:2 a dočkal se tak jubilejního 900. bodu v domácí nejvyšší soutěži. Devětatřicetiletý centr ale útok na úctyhodnou metu za 281 branek a 619 asistencí z celkem 1140 utkání ani nevnímal.


"Ani jsem to nevěděl, dozvídám se to teď," řekl Leška, který s výjimkou krátkých působení v Plzni a Spartě strávil ve Zlíně celou extraligovou kariéru. V letech 2004 a 2014 získal mistrovský titul.

Jestli ve zlínském dresu zkusí pokořit i magickou tisícovku, zatím netuší. Končit se ale nechystá. "Jak dlouho hrát, to se uvidí po sezoně. Sednu si s vedením a uvidíme. Nechávám tomu otevřený průběh. Šance, že budu hrát příští sezonu, tu ale určitě je."

Hranici 900 bodů pokořil ve 44. minutě, kdy přihrál na gól Zdeňka Okála na konečných 5:2. "Já to beru tak, že to je a život jde dál," nebral Leška metu nijak výjimečně. O tom, že jej ale kanadské body zajímají, svědčí jeho slavný výrok, který kdysi řekl rozhodčím po neuznaném gólu: "Chlapi, potřebuji nějaké kanadské body."

Leška téměř celou kariéru odehrál v domácí lize s výjimku šesti zápasů za švédské Södertälje, kde si ale nepřipsal žádný kanadský bod. "Já jsem zkoušel jít do zahraničí, ale zrovna v období, kdy jsem byl po zranění. Asi nebyl ten správný timing, takže jsem se vrátil do Zlína," vzpomínal Leška.

K metě mu pomohlo i zdraví, protože až na výjimky se Leškovi zranění vyhýbají. Od roku 2005 nevynechal ani jediné extraligové utkání a nastoupil v 582 zápasech v řadě. "Člověk musí mít i štěstí a já musím zaklepat, že se mně ty zranění vyhýbají," uvedl Leška.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud