1. února 2015 • 22:54

Veterán Ručinský v Brně potvrdil reprezentační formu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Litvínova Martin Ručinský je před svým návratem do reprezentace ve velmi dobré formě. Potvrdil to svým výkonem v dnešním šlágru 44. kola extraligy v Brně. I když Litvínov s Kometou prohrál 1:2, patřil třiačtyřicetiletý Ručinský k nejlepším hráčům utkání. Vstřelil při přesilovce jedinou branku svého týmu, na ledě strávil téměř 21 minut.


Po dnešním duelu si mnoho neodpočine. "Už v pondělí se hlásím na reprezentačním srazu v Letňanech. Nevím, co mám od návratu očekávat. V reprezentaci jsem hrál naposledy před devíti lety. Od té doby se hokej posunul někam jinam. Jsem zvědav, zda to budu stíhat. Ukážou to až zápasy. Ale udělám vše, co je v mých silách a možnostech," řekl po dnešním duelu olympijský vítěz z Nagana, který hrál v reprezentaci naposledy v roce 2006 na olympiádě v Turíně.

Příčiny dnešní prohry v Brně viděl zkušený útočník v malém počtu střeleckých pokusů. "Neodehráli jsme špatný zápas. Moc jsme ale brankáře Čiliaka nezaměstnali," poznamenal. Za celé utkání hokejisté Litvínova poslali na brněnskou branku pouze 16 střel. V poslední třetině, kdy se snažili zvrátit výsledek, dokonce vystřelili brněnskou branku pouze třikrát. Naopak Kometa byla v tomto směru mnohem aktivnější, na brankáře Francouze vyslala 29 střeleckých pokusů.

Sám Ručinský vystřelil v celém utkání na branku pouze dvakrát. Jediný gól dal při přesilovkové situaci. "Byla to jedna z variant, které máme nacvičeny. Svou roli sehrála i hokejová intuice. Řídím se podle postavení Hübla na modré čáře," uvedl Ručinský, který tečoval Hüblovu střelu a Čiliak už nestačil reagovat.

"Tímto gólem jsme se vrátili do hry. Ovšem o naší prohře rozhodly dvě rychlé branky, které jsme dostali ve druhé třetině. Potom si už Kometa výsledek pohlídala," tvrdí útočník, kterému se proti Kometě v letošní sezoně daří. Vedle tří gólů si připsal i čtyři asistence.

"Tyto statistiky moc nesleduji. Ale v Brně se mi hraje dobře. Jednak je Kometa atraktivním soupeřem a navíc v Brně je vždy plný stadion. Je radost tady hokej hrát," usmál se Ručinský, který svůj první extraligový gól po přechodu do seniorské kategorie zaznamenal před více než pětadvaceti lety v září 1989 rovněž v Brně. "Už si na to moc nepamatuji, Je to hodně dávno, na to mi zůstaly pouze mlhavé vzpomínky," vybavoval si matně Ručinský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud