27. února 2015 • 21:40

Olomouc prohrála v Hradci Králové a zaznamenala 15. prohru v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Olomouce prohráli v 51. kole extraligy na ledě Hradce Králové 4:6, připsali si patnáctou porážku za sebou a v boji o únik baráži ztrácejí na dvanácté Karlovy Vary už devět bodů. Mountfield s jistotou konečné páté pozice už ladí formu na čtvrtfinále a v neděli se dozví, jestli začne play off na ledě Sparty či Komety Brno.


"Proč to byla přestřelka? Nám relativně o nic nešlo a udělali jsme chyby v obraně, tak jsme to museli napravit v útoku. První třetinu jsme byli jaloví, Olomouc nás zlobila, ale to je logické, protože jim jde o moc. Řekli jsme si, že musíme více střílet a pak nám to tam napadalo. Tahali jsme se až do konce, rozhodla až branka, kterou jsme odskočili na dva góly," řekl hradecký útočník Tomáš Knotek, autor tří bodů za gól a dvě asistence.

Hosté byli od úvodu mnohem usilovnější. První přesilovku však nevyužili, a tak se do vedení dostal Hradec. Mountfield skóroval v početní výhodě, a předznamenal tak další průběh duelu, v němž byly oba týmy v přesilovkách produktivní.

Ve 14. minutě se trefil od modré čáry obránce Čáp, jenž většinu sezony strávil v prvoligové Jihlavě, ale po návratu do Hradce je velmi produktivní. Dal již třetí branku, v týmu je přitom teprve od začátku února. Ani hosté se však nedali zahanbit, v poslední minutě třetiny se prosadil v početní výhodě Marosz.

Druhá část byla gólově mnohem zajímavější, především její poslední čtyři minuty. To bylo v době, kdy hosté vedli, ve 29. minutě totiž skóroval Houdek, rovněž on ranou od modré čáry využil přesilovku. V jedné z dalších šancí nastřelila Olomouc tyč, rozhodčí zkoumali situaci u videa, ale branku neposvětili.

A poté začala čtyřminutová přestřelka: při hře čtyři na čtyři se ve 36. minutě trefil střelou z voleje domácí Pospíšil, o minutu později zužitkoval převahu čtyři na tři bombou od modré čáry Jank. Tak Hradec otočil skóre.

Jenže zkušený Kucharczyk znovu vyrovnal, gól padl po chybě domácího zadáka Piegla. V poslední minutě třetiny však stav na stranu domácích opět převrátil Tomáš Knotek, jenž prostřelil Vošvrdu po Pospíšilově křížné přihrávce.

Třetí třetina pokračovala ve stylu té předešlé. Ve 43. minutě hostující Matai perfektní ranou z mezikruží potrestal vyloučení domácího kapitána Kukumberga. I další dvě branky poté padly v nerovnovážném stavu. V 50. minutě podruhé přesně trefil v přesilovce od modré čáry hradecký obránce Jank. Čtyři minuty před koncem pak Kukumberg s Červeným ujeli olomouckým hráčům ve vlastním oslabení a druhý z nich využil perfektní nahrávku.

Hosté už se na další odpor nevzmohli, navíc byli i dál velmi často vylučovaní. Obránce Majeský dostal za úder do oblasti hlavy a krku i osobní trest. "Nevím, co k tomu říct. Snažili jsme se, ale pokaždé jsme udělali hloupé chyby, které Hradec potrestal. Naše série je dost deprimující. Kdybychom věděli, co změnit, tak to uděláme. Jsem hodně zklamaný, proto jsem tak strohý," uvedl útočník Olomouce Radek Dlouhý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud