27. února 2015 • 23:27

Myslím, že můžeme v předkole překvapit, řekl Klimenta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Mladé Boleslavi slaví historický postup do předkola play off. Nováček extraligy hrál nejvyšší soutěž před svým loňským návratem v letech 2008 až 2012 čtyři sezony, přičemž se třikrát zachránil v baráži a jednou po neúspěchu v ní sestoupil. Teď si Bruslařský klub poprvé užije boje v extraligovém play off.


Zaplněný stadion s hráči slavil i přes dnešní porážku s Vítkovicemi 1:2 v prodloužení, protože jistotu setrvání v první desítce dala Středočechům i Ostravanům porážka Liberce v Karlových Varech 2:5. "Bylo to úžasné. Doufám, že si to lidi užijou i v předkole. Nemáme co ztratit a myslím si, že můžeme ještě překvapit," řekl mladoboleslavský útočník Tomáš Klimenta.

Bruslařský klub se dostal do vyřazovací části díky povedenému finiši. Vyhrál devět z třinácti zápasů a i přes zisk jediného bodu z posledních dvou utkání mohl jásat. "Poslední tři zápasy už byly hodně na krev. Síly už docházely, ale uhráli jsme to a myslím, že zaslouženě," navázal Klimenta.

Kdyby Liberec v Karlových Varech dokázal naplno bodovat, potřebovala Mladá Boleslav k jistotě postupu dva body a Vítkovice ještě o bod více. "Ve Varech to dopadlo, takže se hodnotí dobře. Byl to urputný zápas. Oba týmy věděly, o co hrajeme. Ale nakonec to dopadlo a jsme šťastní," oddechl si Klimenta.

Jinak by jej asi dnešní porážka hodně mrzela. "Bohužel jsme dostali gól z jedné šance, kterou Vítkovice měly. Ale už je to pryč. V prodloužení už jsme výsledek z Varů věděli," dodal druhý nejproduktivnější hráč Mladé Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud