27. února 2015 • 23:39

Přímý postup nás láká, přiznal plzeňský střelec Bližňák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně díky čtyřem výhrám z posledních pěti zápasů mohou stále doufat, že se jim povede proklouznout přímo do čtvrtfinále play off. Na šestý Zlín ztrácejí tři body. Potřebují tak v neděli "maličkost" - získat tři body na ledě Vítkovic a zároveň si vymodlit výhru Slavie v základní hrací době ve Zlíně.


"Získali jsme dnes dva body a v neděli jedeme do Vítkovic pro výhru. Stále jsme ve hře o šestku a přímý postup do play off ze šestého místa nás láká," netajil autor obou dnešních plzeňských branek Mario Bližňák.

"Měli bychom větší pauzu, v níž bychom doléčili lehčí zranění a dali se do kupy. Navíc by proti nám šel tým ze třetího místa, který by také nebyl rozehraný jako mužstva z předkola. Chceme v neděli vyhrát a počkáme, jak dopadnou ostatní zápasy," doplnil Bližňák.

Plzeň neodehrála s Pardubicemi špatný zápas, přesto jí z jeho pohledu něco chybělo, aby znepříjemnila více život brankáři soupeře Robertu Kristanovi. "Chytal dnes velmi dobře, ale dost střel viděl. Hráli jsme totiž často jenom kolem mantinelů a netlačili jsme se dostatečně před branku," prohlásil Bližňák.

Plzeňský tlak vrcholil v samém závěru, rozuzlení ovšem přišlo až v prodloužení: pouhých 23 vteřin před jeho vypršením rozhodl právě Bližňák po přistrčení od Ondřeje Kratěny. "Viděl jsem tam Krtka (Kratěnu) tlačit se do branky. Pak už stačilo to trefit bekhendem," popsal svoji vítěznou trefu Bližňák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud