28. února 2015 • 10:41

Chicago získalo z Philadelphie finského obránce Timonena

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Finský hokejový obránce Kimmo Timonen, který v této sezoně ještě nehrál po problému se srážlivostí krve, se stěhuje v NHL z Philadelphie do Chicaga. Majitel čtyř olympijských medailí, který 18. března oslaví čtyřicáté narozeniny, už tři týdny bruslí a před jedenácti dny se zařadil do tréninku Philadelphie. S Chicagem si chce Timonen splnit sen v podobě zisku Stanleyova poháru.


Flyers získali beka ověnčeného na mezinárodní scéně stříbrem a třemi bronzy pod pěti kruhy a třemi stříbrnými medailemi ze světových šampionátů výběr v druhém kole letošního draftu a další výběr v příštím roce.

Timonen loni v červnu uzavřel s Philadelphií novou roční smlouvu na dva miliony dolarů. V srpnu mu ale byly objeveny krevní sraženiny v noze a v ledvinách a po léčbě se k zátěži mohl vrátit až nyní. "Můj jediný cíl je vyhrát Stanleyův pohár. Není to o penězích ani o ničem jiném. Prožil jsme skvělých sedm let s Flyers. Vždycky jsem si myslel, že ve Philadelphii ukončím kariéru, ale toto je správná cesta," řekl Timonen serveru nhl.com.

Je rád, že na úspěch v hokeji ještě může myslet. "Loni v létě, když jsem onemocněl, byl jsme ve Finsku v nemocnici a zjišťoval, jak je to vážné. Říkal jsem si, že jestli se mi podaří vrátit k hokeji, tak chci Stanley Cup. To byl můj jediný cíl. Jediná věc, která mi chybí v kariéře, je Stanley Cup," dodal Timonen.

Na kontě má pětinásobný účastník olympijských her v NHL za Nashville a Philadelphii 1092 zápasů a 571 bodů za 117 branek a 454 asistencí. V 87 duelech play off zaznamenal 35 bodů za čtyři góly a 31 přihrávek.

Timonen hrál naposledy loni 30. dubna, kdy Philadelphia vypadla v prvním kole play off s New York Rangers.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud