28. února 2015 • 13:19

Tokio získalo od MOV souhlas pro úpravu plánů na OH 2020

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pořadatelé olympijských her v roce 2020 v Tokiu předložili Mezinárodnímu olympijskému výboru upravený plán na vybudování sportovišť, který by měl přinést úsporu zhruba miliardu dolarů. Organizátoři upustili od výstavby nové haly na basketbal a moderního areálu pro parkúr a drezuru, kanál pro vodní slalom kvůli protestům ekologů přesunou na jiné místo.


Basketbalový turnaj se odehraje v hale v Saitamě, která hostila v roce 2006 zápasy mistrovství světa mužů. Jezdecké soutěže se uskuteční ve zrekonstruovaném areálu, v němž se o medaile bojovalo už při OH 1964.

"Momentálně úspory představují téměř miliardu dolarů a to je dost podstatná částka, navíc se může dál zvyšovat," řekl sportovní ředitel MOV Christophe Dubi poté, co tokijští organizátoři získali na zasedání výkonného výboru MOV v Riu de Janeiro souhlas s plánovanými změnami.

Pořadatelé OH 2020, kteří chtěli v Tokiu vybudovat deset nových sportovišť, zvažují kvůli neustálému růstu cen stavebních prací a nákladů na mzdy ještě další změny. Konečný plán by měli předložit v dubnu, výkonný výbor MOV by měl úpravy schválit do června.

Tokio zvítězilo ve volbách pořadatele OH 2020 před Madridem a Istanbulem. Japonští pořadatelé se prosadili s plánem zorganizovat kompaktní hry, na kterých by se většina soutěží konala v okruhu do osmi kilometrů od olympijské vesnice.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud