28. února 2015 • 15:23

Erbanová je v polovině MS na sprinterských tratích čtvrtá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rychlobruslařka Karolína Erbanová figuruje na mistrovství světa na sprinterských tratích po prvním dnu na čtvrtém místě. Česká reprezentantka obsadila v Astaně v úvodním závodu na 500 m třetí příčku v letošním osobním maximu 38,04, na kilometru pak skončila po chybě při nájezdu do první zatáčky sedmá.


O lepší umístění v závodě na 1000 metrů, v němž získala na nedávném mistrovství světa na jednotlivých tratích bronz, připravilo Erbanovou zaškobrtnutí v závěru startovní rovinky. Dvaadvacetiletá rodačka z Vrchlabí ztratila rovnováhu a před nájezdem do zatáčky se takřka zastavila.

Časem 1:16,91 zaostala Erbanová za medailovým výkonem z Heerenveenu o 1,65 sekundy. Výkon z Nizozemska by jí i v Astaně stačil na třetí místo.

"Ta kolize mě stála hodně cenné desetiny," litovala Erbanová, která se před startem MS necítila zdravotně nejlépe. Stejně jako řada dalších rychlobruslařů byla nachlazená.

"Takže jsem nevěděla, co od závodu čekat. Třetí místo na pětistovce byl ale skvělý vstup do víkendu," poukázala Erbanová na vydařenou první trať.

"S pětistovkou nemůžu nic jiného než být spokojená. Čas 38,04 je nejrychlejším, který jsem kdy jela mimo ovály v Salt Lake City a Calgary," podotkla česká reprezentantka, která věří, že v neděli zapojí do hry o medaile.

"Šampionát ještě není u konce. Doufám, že v neděli odjedu dva dobré závody a podám výkony, které jsem posledních pár týdnů předváděla," přála si Erbanová.

Nejlepší výchozí pozici před druhým dnem má Američanka Brittany Boweová, která oba závody vyhrála před krajankou Heather Richardsonovou. Třetí je v průběžném pořadí Olga Fatkulinová z Ruska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud