28. února 2015 • 19:29

Čeští skokani byli osmí v závodu družstev na MS, vyhráli Norové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští skokani na lyžích Jakub Janda, Lukáš Hlava, Jan Matura a Roman Koudelka obsadili na mistrovství světa osmé místo v soutěži družstev. Závod ve Falunu ovládli Norové Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel a Rune Velta. Druzí byli Rakušané, třetí místo obhájili Poláci.


Janda v prvním kole skočil 114 metrů, ale český tým pak klesl na nepostupové desáté místo, neboť Hlava dopadl na 104,5 metru. Třetí Čech v pořadí Matura ale zabojoval, předvedl solidní výkon 122,5 metru a tým posunul na deváté místo těsně za osmé Finy.

Souboj o poslední postupovou příčku do druhého kola svedla česká jednička Koudelka s osmatřicetiletým bývalým vítězem Světového poháru a Turné čtyř můstků Jannem Ahonenem. Koudelka skočil 116 metrů, o sedm víc než Fin.

Výkon českého skokana ale nebyl ideální, Koudelka měl navíc po poryvu větru potíže při dopadu. Chuť si trochu spravil v druhém kole, v němž předvedl 120,5 metru, ale český tým na lepší než osmou pozici nedosáhl. Janda v druhém pokusu skočil stejně jako Hlava 113,5, pozici české jedničky dnes potvrdil Matura se 122 metry.

Fantastickým skokem se v druhém kole prezentoval vítěz individuálního závodu na velkém můstku Němec Severin Freund, který dolétl na 143 metrů, tedy o sedm a půl metru dál, než je aktuální rekord můstku, ale podle očekávání měl problémy na dopadu a sáhl si rukama na zem. Olympijští vítězové Němci skončili bez medaile pátí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud