28. února 2015 • 20:37

Bednář začal v Příbrami gólem a vysloužil si chválu trenéra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Roman Bednář hned při své ligové premiéře v dresu Příbrami ukázal, že fanoušci místního fotbalového celku nemusí brečet nad odchodem nejlepšího střelce týmu Jakuba Řezníčka do Sparty. Bývalý reprezentant ukázal, že může být pro tým stejně platný a hned se gólem podílel na výhře 2:0 nad Mladou Boleslaví. Vysloužil si tak chválu trenéra Pavla Tobiáše.


"Já jsem s Romanem opravdu spokojený. Měl to těžké, svedl obrovskou porci soubojů, a pak ukázal, že umí být v pravou chvíli na správném místě," těšilo Tobiáše. "V tréninku dělá všechno naplno, pracuje na sto procent. Při nácvicích zakončení neustále trefuje branku, takový hráč musí mít mou důvěru," dodal.

Nebojí se tak, že by ztráta autora devíti podzimních gólů Řezníčka měla Příbram nějak výrazněji ovlivnit. "Je to podobná kvalita, i když jsou trochu typologicky odlišní. Řezníček neměl takový akční rádius, byl více soubojový, hrál více do těla. Bednář má větší rozsah pohybu," hodnotil Tobiáš.

Právě důvěra trenéra a spoluhráčů je prý pro Bednáře velmi důležitá, jelikož během podzimního působení ve Spartě důvěru necítil. "Je příjemné, když mi trenér a kluci věří, já to teď moc potřebuju," přiznal Bednář. "Cítím se tu dobře, chytnul jsem se, budu bojovat za tým a snažit se dávat co nejvíce gólů to půjde," dodal.

Gólovou sbírku načal už proti Mladé Boleslavi, když v 78. minutě pečetil výhru 2:0 střelou do odkryté branky poté, co k němu prošel centr Martina Zemana. "Dá se říct, že to byl jednoduchý gól, ale to nemám rád, protože i z téhle pozice se to dá nedat," prohlásil Bednář. "Do té doby jsem vlastně nic neměl, ale pracoval jsem hlavně pro tým. Bylo to hodně náročné, zvláště když už si vlastně ani nepamatuji, kdy jsem odehrál celý zápas," dodal.

Bednář společně s Martinem Zemanem ukázali, proč o nich po utkání na Spartě trenér Tobiáš prohlásil, že tvoří padesát procent ofenzivy. "Dnes se ukázalo, že jsem nelhal. Oba jsou pro nás velmi důležití," připustil Tobiáš.

Pro Bednáře byl zápas i lehce prestižní, jelikož v Mladé Boleslavi začínal se svou ligovou kariérou. "Dala mi šanci a jsem jí za to vděčný. Už je to ale dlouho, navíc jsem sparťan, tak to tolik neprožívám. Možná to ale někde v hlavě mám, protože právě proti Mladé Boleslavi mám teď dobrou bilanci," připomněl Bednář, že právě Mladé Boleslavi dal své poslední tři ligové góly.

V Příbrami už se zapojuje i do pověstných signálů trenéra Tobiáše, když se spoluhráči nabíhá z různých netypických pozic. "Baví mě to. Když to nacvičujeme, tak se u toho usmívám, protože mi to přijde vtipné. Je to ale i záživné pro diváka. Do centrů jdeme v náběhu, pak je to pro soupeře těžké zachytávat," míní zkušený útočník. "Dnes z toho sice gól nebyl, ale věřím, že někdy jindy to vyjde," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud