1. března 2015 • 09:29

Hokejový útočník Vermette posílil Chicago

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Antoine Vermette se stal v NHL novou posilou Chicaga. Blackhawks získali dvaatřicetiletého Kanaďana z Arizony výměnou za švédského obránce Klase Dahlbecka a právo výběru v prvním kole letošního draftu. Vermetteovi po sezoně skončí kontrakt s ročním příjmem 3,75 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.


Pro Chicago, které ztratilo kvůli zranění nejproduktivnějšího hráče Patricka Kanea, je Vermette další posilou po obránci Kimmu Timonenovi. Toho Blackhawks v pátek získali z Philadelphie za dva výběry na draftu.

Arizona je v Západní konferenci předposlední bez šancí na postup do play off. Spekuluje se, že před pondělní uzávěrkou přestupů by mohli změnit dres i další její hráči včetně obránce Zbyňka Michálka a útočníka Martina Erata, kteří se mohou v létě stát také nechráněnými volnými hráči.

Vermette si v této sezoně připsal v 63 zápasech 35 bodů za 13 branek a 22 asistencí. Celkem má v NHL bývalý hráč Ottawy a Columbusu na kontě 815 utkání a 430 bodů (194+236). V 58 utkáních play off přidal devět gólů a stejný počet asistencí.

Třiadvacetiletý Dahlbeck v této sezoně v NHL debutoval a ve čtyřech utkáních vstřelil jeden gól. Jinak nastupoval už třetí rok na farmě v Rockfordu v nižší AHL.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud