1. března 2015 • 16:05

Rychlobruslařka Erbanová má bronz ze sprinterského MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rychlobruslařka Karolína Erbanová vybojovala bronzovou medaili na mistrovství světa na sprinterských tratích. V Astaně porazily dvaadvacetiletou českou reprezentantku jen favorizované Američanky Brittany Boweová a Heather Richardsonová.


Erbanová byla po sobotě čtvrtá, a to ještě udělala na kilometrové trati chybu, která ji připravila o cenné desetiny. Ve druhém dnu zopakovala na pětistovce třetí místo časem 38,06 sekundy, kterým jen o dvě setiny zaostala za sobotním sezonním maximem, a vrátila se v průběžném pořadí před Olgu Fatkulinovou.

Na závěrečném kilometru, na němž před dvěma týdny získala světový bronz na šampionátu v Heerenveenu, pak v přímém souboji Rusku bezpečně porazila. Výkonem 1:16,14 ubrala ze sobotního výkonu 77 setin a zapsala si pátý čas.

Američanky neměly v Kazachstánu konkurenci - všechny závody vyhrála Boweová před Richardsonovou. Erbanovou od stříbra dělilo 1,81 bodu, před čtvrtou Jekatěrinou Ajdovovou z Kazachstánu měla náskok čtyř desetin. Fatkulinová klesla až na páté místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud