1. března 2015 • 21:23

Chomutov a Motor postupují, Kladno a Jihlavu čeká sedmý zápas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova a Českých Budějovic mají jistou účast mezi nejlepšími čtyřmi celky první ligy. Chomutov v šestém čtvrtfinále vyhrál v Ústí nad Labem 6:1, Motor porazil Benátky na jejich ledě 3:2. Jihlava vyhrála v Kladně rovněž 3:2 a vynutila si sedmý zápas.


Chomutov přitom v Ústí brzy prohrával, ve 4. minutě zapomněla obrana Pirátů na Vávru, který otevřel skóre. Pak měl domácí Slovan jedinečnou příležitost náskok navýšit, ale pohrdl 84 sekund dlouhou přesilovkou pět na tři. To Chomutov se stejnou situací naložil lépe a díky trefě Hřebejka vyrovnal.

O výsledku zápasu i o postupu mezi nejlepší čtyřku rozhodl Chomutov v druhé třetině. Do vedení ho dostal Dušek a další dva góly přidali Piráti v poslední minutě prostřední části. Ondřej Kaše nejdřív využil početní výhodu, ránu do vazu pak zasadila domácím šest sekund před druhou sirénou Šulákova teč.

Českobudějovický Motor v pátém utkání deklasoval Benátky vysoko 7:0, Středočeši ale v šestém duelu na svém ledě rozhodně odevzdaně nepůsobili. V 7. minutě propálil gólmana Bláhu Dlouhý, a i když Motor dokázal brzy vyrovnat, dostal domácí publikum do varu ve dvojnásobné přesilovce Víšek. Do konce první třetiny v tu chvíli chybělo jen 19 sekund.

Gól do šatny ale pomohl spíš Jihočechům, kteří ve druhé třetině dokázali otočit skóre. Nejdřív překonal brankáře Fučíka Přibyl a pak Benátky propadly při vlastní přesilovce. České Budějovice ubránily dvojnásobné oslabení a při hře čtyř proti pěti připravily domácím šok. Žovinec dostal hostující Motor poprvé do vedení.

Jihočechy právě tato klíčová chvíle dostala do sedla, od té chvíle měl Motor zápas pod kontrolou a postup do semifinále uhájil. České Budějovice čeká souboj s Třebíčí.

Kladno vstoupilo do zápasu s Jihlavou lépe, ve 4. minutě využil přesilovku Horna. Rytíři pak nevyužili přesilovku pět na tři, ale před polovinou zápasu Kindl zvýšil na 2:0.

Jihlava ale dvoubrankovou ztrátu dokázala rychle smazat. V početní výhodě dotlačil puk za záda brankáře Lukáše důrazný Malec, Kladenští pak propadli při své přesilovce a Hlaváč zastavil jihlavský brejk faulem. Harkabus si s trestným střílením poradil a vyrovnal.

Rytíři sice měli v poslední třetině zejména v přesilovkách spoustu šancí, ale brankář Rittich jihlavský tým podržel. Rozhodující akci zápasu vymyslel Melenovský, který pronikl do útočného pásma a pět minut před koncem propálil Lukáše.

Jihlava otočila z 2:0 na 2:3 a vydřela pokračování série. Rozhodující sedmý zápas se bude hrát ve středu na jihlavském ledě, vítěz se v semifinále utká s Chomutovem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud