1. března 2015 • 21:32

Brno si díky výhře nad Hradcem udrželo třetí místo a jde na Zlín

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno porazili v závěrečném 52. kole základní části extraligy Hradec Králové 2:1, díky tomu udrželi třetí pozici o bod před Spartou a ve čtvrtfinále play off je čeká repríza loňského finále proti mistrovskému Zlínu. Dvěma góly zařídil výhru Komety útočník Jan Hruška. Pátý Mountfield začne čtvrtfinále na ledě Sparty.


"Nebyl to lehký zápas, chtěli jsme do Brna přijet bez nějakých velkých spekulací a odehrát solidní duel. Vypadalo to, že Kometa taky. Oba celky k tomu přistoupily dobře a hrál se pohledný hokej," řekl trenér hostů Peter Draisaitl.

Souboj třetí Komety s pátým Hradcem začali lépe domácí. Do první šance se dostal v desáté minutě útočník Káňa, který v samostatném úniku netrefil Kacetlovu branku. Ovšem již za pár vteřin později udeřilo, Jan Hruška nejprve poslal puk před hostující bránu, s první střelou neuspěl, druhý pokus už byl podstatně přesnější a kotouč zapadl do horních pod horní tyč. První třetina byla poměrně vyrovnaná, mnoho možností k vidění nebylo, především Mountfield ohrozil Čiliaka minimálně.

Druhou část hry zahájila Kometa dohrávanou přesilovkou a hned po 28 vteřinách ji využil druhou dnešní brankou Jan Hruška. Ten dostal puk na pravý kruh a střelou z voleje propálil Kacetla. V 26. minutě mohl Jan Hruška dovršit hattrick, ale jeho únik v oslabení zmařil Kacetl a faul obránce Vašíčka. Z následného nařízeného trestného střílení se stav také neměnil.

Hradec odpověděl v polovině zápasu, kdy k odraženému puku se dostal Beránek a jeho rána z levé strany hřiště propadla do levého horního rohu Čiliakovy brány. Ten vůbec nic neviděl a hosté se tak dočkali snížení. Dvě minuty před koncem druhé třetiny mohl vyrovnat rozjetý Valcourt, ale Čiliak v poslední chvíli zaklapl betony a puk mezi nimi dokázal udržet.

"Hradec je výborné defenzivní mužstvo, které se spoléhá na brejky. Dnes jich několik měl, ale Čiliak nás podržel. Hosté nehráli vůbec špatně, v celé sezóně hráli v konzistentní formě," ocenil hradecký výkon kouč domácích Karel Beran.

Poslední třetina byla hodně opatrná a na šance skoupá. Výjimku tvořila souhra Zohorny s Honejskem, kdy druhý jmenovaný netrefil poloprázdnou branku. Na druhé straně střílel vzápětí Pláněk, ale Čiliak si připsal úspěšný zákrok. Definitivně rozhodnout mohl Čermák, který střelu z mezikruží o kousek minul.

Hradec mohl z ojedinělého protiútoku vyrovnat, před Čiliaka se vřítil osamocený Vantuch, ale samostatný nájezd hostujícího útočníka skončil výtečným zákrokem slovenského gólmana ve službách Brna. I přes power play Hradce se v Brně víc nestalo Kometa udržela těsnou výhru.

"Dnes byli domácí lepší a vyhráli zaslouženě. Teď už se musíme soustředit na to, co bude dál. Nyní nás čeká série se Spartou, kde začínáme a budeme samozřejmě rádi, kdybychom minimálně jeden zápas utrhli. Věřím, že to bude vyrovnaná série a těžkého protivníka potrápíme," řekl obránce Východočechů Jiří Vašíček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud