1. března 2015 • 21:47

Olomouc po 15 prohrách zabrala a zdolala Karlovy Vary

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté předposlední Olomouce po patnácti porážkách za sebou zabrali a v závěrečném 52. kole základní části extraligy zdolali dvanácté Karlovy Vary 3:2 v prodloužení. Domácí už prohrávali 0:2, ale obrat dovršil v čase 64:55 útočník Jakub Herman. Olomouc se v boji o únik baráži před startem skupiny o 11.-14. místo, kde se hraje celkem šest kol, přiblížila Energii na rozdíl osmi bodů.


"Jsme moc rádi za vítězství. Je sice jen za dva body, ale v naší situaci jsme za každý rádi. Snad nás to nakopne k dalším ziskům. Musíme nyní bodovat v každém utkání. Vstup do utkání se nám nepovedl, ale řekli jsme si v kabině, že nemáme co ztratit. Karlovy Vary vyhazovaly puky po mantinelech a nehrály nic extra," řekl Herman.

Olomouci chyběl kromě beka Vyrůbalíka a útočníků Patery a Rachůnka i nemocný trenér Dopita. Hostům vyšel vstup do utkání. Už ve 24. vteřině šel pykat olomoucký Laš a po 11 sekundách se trefil Bartek, kterému nabil za pravý kruh Sičák a slovenský kanonýr propálil Trvaje.

"Zápas jsme začali dobře, první střelou jsme šli do vedení, pak jsme zvýšili. Ale bylo nám jasné, že domácí to nesloží, což se potvrdilo. Vletěli na nás a zaslouženě srovnali. Ve třetí třetině to chtěli zlomit, my jsme udrželi bod, za což jsme rádi. V prodloužení jsme udělali hloupou chybu," uvedl asistent trenéra Karlových Varů Jaromír Kverka starší.

V polovině úvodní třetiny udeřil Bartek podruhé, když se tentokrát prosadil po vyhraném vhazování Radima Hrušky v levém kruhu. Ve 14. minutě prověřil Závorkovu lapačku Zuzin a hosté se ubránili i při Redlihsově trestu na dvě plus dvě minuty.

Úvod druhého dějství patřil Olomouci. Knotek ještě minul, ale 42 vteřin po pauze už rozjásal domácí fanoušky Buc, který z levé strany z úhlu překvapil Závorku. Domácí ožili a šance na vyrovnání měli Kucharczyk, Laš a Knotek.

Hosté se ale následně ubránili při Balánově vyloučení a zvýšit mohl ve 32. minutě Vachovec a potom i Bartek. V 38. minutě se při dalším Balánově vyloučení už prosadil tečí Laš.

Třetí třetina začala průnikem Buce, který se dostal až před Závorku, ale neuspěl. V 48. minutě měli Hanáci další příležitost, ale karlovarský gólman chytil Lašovu ránu zblízka i pokus Ondruška od modré čáry. Na druhé straně podržel domácí při Redlihsově šanci Trvaj. Zápas dospěl do prodloužení a v jeho závěru rozhodl z mezikruží Herman.

"Škoda, že jsme nedali třetí branku dříve. V prodloužení jsem šel na led třicet sekund před koncem, takže jsem věděl, že je málo času. Puk se ke mně po střele Pavla Skrbka odrazil, měl jsem to trochu pod sebou, ale podařilo se mi to dát nahoru. V play out hrajeme s Karlovými Vary dvakrát a ještě neskládáme zbraně. Také mohou zakopnout," dodal Herman.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud