2. března 2015 • 12:45

Fotbalisté Českých Budějovic budou mít v úterý nového trenéra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení fotbalistů Českých Budějovic v úterý ráno představí složení nového realizačního týmu. Jihočeši jsou bez trenéra poté, co byl v neděli kvůli nepovedenému vstupu do jarní ligové sezony a domácí prohře 1:3 s Brnem nečekaně odvolán Luboš Urban.


Dynamo momentálně hledá nástupce a uvažuje i o variantě s dvěma trenéry. "Favoritem jsou dvě jména. Chceme je spojit v jeden celek. Pokud to dopadne, budu za to obrovsky rád," řekl generální manažer klubu Martin Vozábal Českobudějovickému deníku, ale konkrétní jména neprozradil.

Jedním z kandidátů by mohl být zkušený František Cipro. Sedmašedesátiletý trenér už Dynamo dvakrát vedl, naposledy v roce 2012. Spekuluje se také o Jiřím Lerchovi či Josefu Pešicem, který na konci předloňského roku dočasně trénoval českou reprezentaci předtím, než ji převzal nynější kouč Pavel Vrba.

Urban byl překvapivě odvolán už po druhém jarním kole. Jeho svěřenci nejprve na úvod vysoko podlehli na hřišti vedoucí Plzně 0:6 a v sobotu v přímém souboji dvou týmů hrajících o záchranu doma nestačili na Brno (1:3). V tabulce jsou čtrnáctí s tříbodovým náskokem na předposlední Liberec.

Urban na lavičce Dynama vydržel téměř čtrnáct měsíců. Tým převzal loni v lednu a díky skvělé jarní sezoně s ním postoupil do ligy. V nejvyšší soutěži Jihočeši na podzim uhráli osmnáct bodů, ale jarní část jim zatím nevychází.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud