3. března 2015 • 11:01

Chelsea si prý jako případného nástupce Čecha vyhlédla i Friedela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalová Chelsea má podle britského listu Daily Telegraph seznam brankářů, kteří by v případě letního odchodu Petra Čecha kryli v další sezoně záda belgické jedničce Thibautu Courtoisovi. Mezi kandidáty má být také třiačtyřicetiletý americký gólman Tottenhamu Brad Friedel nebo pětatřicetiletý Robert Green z Queens Park Rangers. Trenér lídra anglické ligy José Mourinho však zopakoval, že si přeje Čechovo setrvání a pustí ho jen za velký finanční obnos.


Dvaatřicetiletý Čech před tímto ročníkem ztratil pozici prvního brankáře Chelsea. Přestože například v neděli odchytal vítězné finále Ligového poháru proti Tottenhamu, mohl by v létě po jedenácti letech Stamford Bridge opustit. Situaci české reprezentační opory, která má smlouvu do léta 2016, údajně stále sledují Arsenal, Liverpool, AS Řím nebo Paris St. Germain.

"Hrozně moc bych chtěl, aby tady zůstal, ale nebudu ztrácet čas tím, abych se ho pokoušel přesvědčit, protože to nebude možné," řekl Mourinho na dnešní tiskové konferenci. "Pokud mi oznámí, že chce odejít, řeknu mu svůj názor, který zní, že je jedním ze tří nejlepších brankářů na světě. Proto bude stát obrovské peníze," přidal portugalský kouč.

V lednu "Blues" pustili australského veterána Marka Schwarzera do Leicesteru. V případě Čechova odchodu by potřebovali zkušenější dvojku, protože momentálně třetímu gólmanovi Jamalu Blackmanovi je 21 let a za A-tým Chelsea ještě v soutěžním utkání nenastoupil.

Vedle Friedela, kterému v létě končí v Tottenhamu smlouva, a Greena jsou údajně v hledáčku Chelsea ještě další zkušený gólman Shay Given (38) z Aston Villy, Craig Gordon (32) ze Celticu Glasgow a John Ruddy (28) z Norwiche.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud