3. března 2015 • 11:51

Cipro by byl na závěr kariéry nerad, kdyby Dynamo sestoupilo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kouč František Cipro už příliš nepomýšlel na to, že ještě bude trénovat první fotbalovou ligu. Když se mu ale ozvaly České Budějovice, k nimž má blízký vztah, rozhodl se nabídku přijmout a v 67 letech jako nejstarší kouč v nejvyšší soutěži znovu usedne na lavičku. Na závěr kariéry by byl velmi nerad, kdyby aktuálně čtrnácté Dynamo sestoupilo.


"Nějaké nabídky jsem měl. Ne že by padala jedna za druhou každý týden, ale nějaké byly, shodou okolností v minulém týdnu. Nikdy neříkej nikdy, přemýšlel jsem, že ve fotbale ještě zůstanu, ale v jiné funkci," řekl novinářům Cipro.

"Přiznám se, že rozhodování bylo velice těžké. Rozhodl jsem se prakticky během pár hodin. Zcela upřímně říkám, že hlavně jen kvůli tomu, že je to tady v jižních Čechách, že tu bydlím, že s klubem nějak cítím. Vracím se potřetí a udělám vše pro to, aby se Dynamo zachránilo," doplnil ostřílený kouč, který nahradil odvolaného Luboše Urbana.

Na sklonku své trenérské kariéry by Cipro nechtěl být podepsaný pod sestupem. "Situace není komfortní. Vzhledem k postavení v tabulce, losu i složení kádru to bude velice těžký úkol, ale kdybych tomu nevěřil, nešel bych do toho. Myslím, že mám něco za sebou hlavně ve Slavii a tady. Na závěr kariéry, jestli to tak můžu říct, protože už asi trénovat 20 let nebudu, bych nerad, aby Dynamo sestoupilo," prohlásil Cipro.

Dynamo i při minulém působení převzal v průběhu sezony. Jihočeský klub byl tehdy v sezoně 2011/12 po pěti kolech bez bodu, Cipro ho ale nakonec dovedl na desáté místo. "Tehdy byla situace ještě horší, ale byl větší čas. Teď moc času nezbývá, v podstatě tři měsíce. Nechci říct, že situace je špatná, ale komfortní rozhodně není," řekl Cipro, který podepsal smlouvu do konce sezony.

Jihočeši po dvou prohrách v úvodu jarní sezony klesli na čtrnácté místo s tříbodovým náskokem na předposlední Liberec. "Všichni od sedmého osmého místa hrají pomalu o záchranu. Všichni pro to udělají maximum, my taky. Máme doma zápasy s konkurenty, kdy každý řekne, že bychom je měli vyhrát, ale to je právě to nejtěžší. Vidíte, jak to dopadlo teď s Brnem nebo předtím s Příbramí. To je šest bodů, které hrozně chybí. Doma ty těžké zápasy musíme vyhrát, ale musíme něco uhrát i někde venku, bez toho to bude složité," mínil Cipro.

S mužstvem potřebuje zapracovat na defenzivě, protože Dynamo dostalo nejvíce branek v soutěži (39). "Těch inkasovaných gólů je hodně, s tím by se mělo začít. Na druhou stranu, že by ta útočná aktivita nebo počet vstřelených branek byl lepší, to taky moc ne," podotkl bývalý trenér Slavie, Teplic či Plzně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud