3. března 2015 • 12:18

Fukušima by ráda během olympiády 2020 hostila baseball

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Japonské město Fukušima by devět let po havárii jaderné elektrárny rádo přivítalo olympioniky během her v Tokiu 2020. Pokud se naplní očekávání a japonské populární sporty baseball a softball se vrátí do olympijského programu, Fukušima chce hostit některé zápasy. Jejich prostřednictvím hodlá přesvědčit veřejnost, že potraviny a voda ve městě jsou už v pořádku.


K jaderné katastrofě ve Fukušimě došlo v březnu 2011, stejnojmenné město je vzdáleno 60 km od zničených reaktorů. "Stále se z toho zotavujeme, ale naším snem je mít tady nejlepší sportovce světa. Pokud se baseball a softball vrátí na olympiádu a některé zápasy se budou hrát mimo Tokio, doufáme, že je budeme moci uspořádat," řekl člen vedení města Hiroaki Kuwadžima.

Fukušima leží 240 km severně od Tokia a před havárií jaderné elektrárny tam jezdila japonská fotbalová reprezentace na soustředění. Město má k dispozici tři moderní tréninková centra, která by během tokijské olympiády byla k dispozici.

"Objevila se spousta dezinformací, kvůli nimž Fukušima utrpěla velké finanční škody. Máme místa, která mohou olympiádu hostit. Máme také bezpečné produkty, a když je sportovci a další návštěvníci olympiády okusí a budou jíst naše jídla, budeme jen rádi," dodal Kuwadžima.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud