3. března 2015 • 15:54

Zahájení HME má být oslavou atletiky a připomene historii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zhruba hodinové slavnostní zahájení halového mistrovství Evropy v pražské O2 areně ve čtvrtek večer má být multimediální oslavou české atletiky, kterou chtějí organizátoři představit jako krásnou a duchaplnou královnu sportu. Ceremoniál rovněž připomene historické chvíle české atletiky.


Režisérem ceremoniálu je Michael Čech, který připravil show se 70 účinkujícími. "Maximálním způsobem jsme se podřídili prostoru, který nám hala, připravená na vrcholnou atletiku, nabízí. Celý program se proto bude odehrávat přímo na dráze, nestavíme žádné speciální podium, jen velkoplošné led obrazovky," uvedl Čech v tiskové zprávě.

Několik hudebních a tanečních bloků bude symbolizovat atletiku od jejího vzniku až po současnost. Úvodní číslo vychází z oslavy antického vnímání krásy ducha a těla, vystoupení doprovodí hudba, která má navodit pocit majestátnosti. "O atletice se říká, že je královnou sportu. Víme, že královna má být krásná, ale myslíme si, že by také měla být duchaplná. Vždyť sport není jen tvrdá dřina, atletika pro nás představuje nejkrásnější pohyb těla," uvedl Čech.

Moderátorem bude autor scénáře Libor Bouček, který si k mikrofonu pozve také některé legendy české atletiky. Organizátoři chtějí připomenout i české historické úspěchy. Na místě tak budou Jarmila Kratochvílová, Helena Fibingerová, Barbora Špotáková či Tomáš Dvořák, nynější reprezentační trenér.

Součástí programu, který začne ve 20 hodin, bude představení všech zúčastněných zemí a na závěr zazní státní hymna v podání Moniky Absolonové.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud