4. března 2015 • 11:39

Evropské hry začnou za sto dní, Češi budou chtít medaile

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sto dní zbývá do zahájení premiérových Evropských her, které se budou konat v ázerbájdžánské metropoli Baku od 12. do 28. června a přivítají na 6000 sportovců. Česká výprava bude mít zhruba 120 členů a také medailové naděje, z nichž mezi největší budou patřit rychlostní kanoisté.


"Věřím, že budeme úspěšní. Pro sportovce je to zároveň skvělá zkušenost před olympijskými hrami v Riu příští rok," uvedl v tiskové zprávě Českého olympijského výboru jeho sportovní ředitel Martin Doktor, který bude v Baku šéfem české mise se zhruba 180 členy.

Během sedmnácti dnů prvních Evropských her se rozdá 253 sad medailí a český tým bude v bojích o ně spoléhat zejména na olympijské vítěze ve sportovní střelbě Kateřinu Emmons a Davida Kosteleckého a vítěze z her v Londýně v cross country horský kol Jaroslava Kulhavého.

Ve výpravě by neměli chybět mistr světa v judu Lukáš Krpálek, čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Josef Dostál, Lukáš Trefil a Jan Štěrba i singlkanoista Martin Fuksa. Vedle tradičních disciplín se však v Baku představí i čtyři neolympijské sporty - plážový fotbal, streetball, karate a sambo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud