4. března 2015 • 14:35

Růžička s telefonáty do zámoří vyčkává, než se mu vrátí Špaček

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kouče Vladimíra Růžičku nechalo dění posledních dnů v NHL ledově klidným. A to i přesto, že působiště před uzávěrkou přestupů změnilo hned osm českých hráčů, z nichž někteří mohli přicházet do úvah pro posílení národního týmu pro květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě. Obvolávat možné adepty se Růžička chystá až po příletu svého asistenta Jaroslava Špačka ze zámoří.


Reprezentační kouč dříve nastínil, že 2. březen s koncem přestupního termínu v zámořské lize bude pro něho zlomovým datem, po němž začne hráče v NHL kontaktovat a získá alespoň základní představu o jejich postoji. Ale nakonec se rozhodl jinak. Vše o pár dnů odložil. "Ještě jsem nevolal, ještě je čas, nebuďte netrpěliví," řekl s úsměvem ČTK Růžička. "Jarda Špaček se mi v úterý vrací z Ameriky, potom si sedneme a vrhneme se na to," doplnil jednapadesátiletý trenér reprezentace.

Jak moc výměny zkomplikovaly jeho představy a plány o složení týmu, nechtěl rozebírat. "Těch výměn bylo docela dost. I proto jsem nechtěl předbíhat a říkat nahlas jakákoliv jména. Ale to je normální, to se tam děje pořád. A musí se s tím vypořádat všichni," připomněl Růžička.

Minimálně dvě jména ho však asi hodně zamrzela. Na hráčích kalibru Marka Židlického a Zbyňka Michálka mohl stavět zadní řady týmu pro šampionát. Židlický se z New Jersey přesunul do Detroitu, Michálek z Arizony do St. Louis. Oba si tak s novými kluby na 99 procent zahrají i vyřazovací boje o Stanleyův pohár.

"Zasáhlo to i tyhle hráče, ale to se nedá nic dělat. Někoho jako je 'Židla' lze samozřejmě jen těžko nahradit. Ale já je oslovím i tak. Pořád je šance, že budou pak k dispozici po 1. kole. Tohle všechno ale k hokeji patří, nedělám z toho vědu," podotkl Růžička.

O konkrétních jménech, která by rád měl v týmu z NHL, nechce zatím mluvit. "S Ondrou Weissmannem a s Jardou Špačkem si na to sedneme a budeme se prostě snažit poskládat co nejlepší mužstvo. Nějakou představu mít můžete, ale víte, jak to dopadlo loni, kdy nakonec skoro nikdo nepřijel," připomněl.

I proto nenabídl ani přibližný počet vytipovaných posil. "Nějakou představu samozřejmě mám, ale neprozradím ani to. Pak by mi akorát kdekdo předhazoval, že co jsem říkal se liší od toho, jak to nakonec je. Proto je zatím lepší, když si to nechám pro sebe," dodal Růžička.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud