4. března 2015 • 15:04

ČT nabídne z atletického šampionátu 21 hodin přímých přenosů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nadcházející halové mistrovství Evropy v atletice bude Česká televize (ČT) přenášet z Prahy do 56 zemí světa. Českým divákům nabídne od čtvrtka do neděle 21 hodin přímých přenosů a více než osm hodin večerních záznamů. Připraveny jsou rovněž přenosy na webových stránkách ČT. ČTK o tom dnes informovala mluvčí veřejnoprávní televize Alžběta Plívová.


"Českým divákům kromě kompletního pokrytí šampionátu navíc nabídneme studio přímo z dějiště, v němž se bezprostředně po skončení svých soutěží podělí o dojmy většina českých reprezentantů a reprezentantek," uvedl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Praha hostí vrcholnou akci evropských atletů po 37 letech. Ve vysočanské O2 aréně se přes 630 sportovců utká o 26 sad medailí, některé z nich chtějí vybojovat i čeští reprezentanti.

Evropská vysílací unie podle Ponikelského letos pověřila ČT, aby kompletně zajistila televizní přenosy z halového mistrovství. "Signál z Prahy tak bude přebírat nadpoloviční většina jejich členských organizací a zpravodajské materiály potom poputují do všech 56 zemí, v nichž členské organizace Unie působí," uvedl šéf sportovního kanálu.

Česká televize má v plánu odvysílat přes 1200 minut přímých přenosů a více než osm hodin večerních záznamů. Diváky budou na obrazovkách ČT provázet šampionátem Michal Dusík, Tomáš Klement a David Lukšů. Na HME je pro televizní a rozhlasové komentátory připraveno celkem 26 pozic.

Vysílání začne ve čtvrtek odpoledne přímými přenosy z kvalifikací a večerního slavnostního zahájení, který v sobě propojí živou hudbu, výrazový tanec, artistická čísla, světelné projekce nebo takzvaný videomapping. Mottem celého večera, který bude moderovat Libor Bouček, je "myšlenka rovnováhy těla a ducha, síla vůle, dokonalosti lidského těla a pohybu".

Sportovní fanoušky čeká v nadcházejících čtyřech dnech nabitý program - kromě atletiky z Prahy budou moci na obrazovkách ČT sledovat i biatlonisty na mistrovství světa ve finském Kontiolahti či Davisův pohár mezi tenisty ČR a Austrálie z Ostravy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud