4. března 2015 • 20:54

Prostějovští basketbalisté porazili potřetí v sezoně Pardubice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Prostějova porazili ve šlágru 37. kola NBL souseda v tabulce Pardubice 83:72 a upevnili si před Východočechy třetí místo. Vyhrál i druhý Děčín, který zdolal Svitavy na jejich hřišti 77:72.


V Prostějově rozhodli Orli zápas až v poslední čtvrtině, v jejímž úvodu ještě byli pozadu o devět bodů. Od stavu 61:68 se jim ale povedla patnáctibodová šňůra, na níž se podíleli zejména Radovan Kouřil s Davidem Šteffelem, a porazili Pardubice potřetí za sebou od prohry v prodloužení v prvním vzájemném utkání v sezoně.

"Jsem vděčný za poslední čtvrtinu, kdy jsme se zlepšili na rozehrávce, zvláště příchod Radovana Kouřila byl oživením. Následně se nám dařila hra ve vnitřním prostoru, podkošoví hráči odvedli dobrou práci. Mimořádně dobře zahrál David Šteffel," konstatoval prostějovský kouč Zbyněk Choleva. "Musel střídat Viktor Půlpán, dostali jsme dvě otevřené trojky, tím se Prostějov nastartoval a pak už se nám to v užší rotaci těžko zastavovalo," komentoval klíčovou pasáž trenér Pardubic Dušan Bohunický.

Děčín ve Svitavách zlomil odpor soupeře ve třetí čtvrtině, kterou vyhrál o 17 bodů, a přehrál Východočechy i počtvrté v sezoně. Tuři s pátou porážkou po sobě utrpěli další ránu v boji o play off. Na deváté místo se před ně posunul Kolín po vítězství 81:75 nad USK Praha, na kterém měl s 28 body největší zásluhu Darryl Bryant.

V duelu Ústí nad Labem a Ostravy zůstalo druhou sezonu po sobě a už osm vzájemných zápasů zachováno pravidlo, že vítězí domácí tým. Sluneta to tentokrát potvrdila o jediný bod a po výhře 71:70 si před Novou hutí upevnila šesté místo v tabulce.

Pátá Opava přehrála Brno 83:67, byť s posledním týmem tabulky v poločase prohrávala 35:44. "Stále to není ono. Brno nás v první půli přehrálo. Do play off už není daleko a doufám, že jsme na správné cestě k návratu formy z počátku ligy," řekl opavský trenér Petr Czudek, jehož tým vyhrál podruhé za sebou po předchozí sérii pěti porážek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud