5. března 2015 • 09:50

Startuje MS ve freestyle motokrosu, Podmol chce útočit na titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V pátek a v sobotu začne v Berlíně nový ročník mistrovství světa ve freestyle motokrosu a na startu nebude chybět ani Libor Podmol. Cíl světového šampiona z roku 2010 je jednoznačný - zaútočit na celkový triumf.


"Pojedu na jistotu, budu se snažit zajet čistou jízdu. Vím, že Rob (Adelberg), Maikel (Melero) i David (Rinaldo) mají nové triky. Na ně zatím stačit nebudu, ale důležité bude urvat aspoň nějaké body do seriálu," uvedl Podmol, který se při tréninku na poslední závod loňského MS zranil a vypadl ze hry o titul.

V prosinci podstoupil operaci kotníku a stále ještě není stoprocentně zdravotně v pořádku. "Noha stále bolí, ale to je normální. Holt to musím přetrpět, ještě pár měsíců mě to asi bolet bude. Důležité je, že noha vydrží zátěž na motocyklu. Bolest zvládám, je to stav mysli," konstatoval.

Poporvé po zranění závodil před dvěma týdny na exhibici Masters of Dirt ve Vídni. "V Berlíně nečekám zázraky. Ještě jsem se ani nestihl dostat do formy, kterou jsem měl před zraněním. Necítím se ale úplně zle. V pondělí jsem do molitanu zkoušel i mé těžší triky a celkem to šlo. Hlava stále ví, co má dělat, a to je důležité," podotkl třicetiletý jezdec.

V prvním závodě MS se představí i Petr Pilát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud