5. března 2015 • 11:10

Gutiérrez prožil v Newcastlu emotivní návrat po rakovině varlat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zatímco většina fotbalistů Newcastlu pravděpodobně touží rychle zapomenout na domácí porážku 0:1 s Manchesterem United, záložník Jonás Gutiérrez si bude středeční zápas anglické ligy pamatovat do konce života. Bývalý argentinský reprezentant v duelu prožil emotivní návrat na stadion St. James Park po úspěšné léčbě rakoviny varlat.


"Přijetí diváků si budu pamatovat do konce života. Opravdu jsem šťastný z podpory fanoušků, které se mi dostávalo během léčby," řekl v rozhovoru s BBC Gutiérrez, jenž proti United vyběhl na hřiště v 65. minutě za bouřlivého potlesku domácího publika.

Jednatřicetiletý Gutiérrez si nahmatal bulku v květnu 2013 po utkání s Arsenalem, kdy do varlat inkasoval úder. Při říjnové operaci mu lékaři jedno varle odstranili. Pak hostoval v druholigovém Norwichi, v létě se však vrátil do Argentiny na chemoterapii a přišel o své charakteristické dlouhé vlasy. Loni v prosinci Gutiérrez poprvé nastoupil za juniorku Newcastlu a v minulém duelu s Aston Villou už seděl na lavičce.

"Povzbuzující zprávy, které jsem dostával z klubů po celém světě, mi pomáhaly bojovat. Lidé jako já musí být pozitivní a pokud věříte celým srdcem, dokážete své problémy překonat," dodal někdejší hráč Vélezu Sársfield a Mallorky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud