5. března 2015 • 23:00

Skelleftea vyhrála základní část švédské ligy a bude hrát LM

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Skelleftey s českým obráncem Martinem Ševcem vyhráli základní část švédské ligy o 14 bodů a zopakují si i v příští sezoně start v loni obnovené Lize mistrů. Soupeře pro čtvrtfinále pozná mistr z posledních dvou let až po skončení předkola play off, stejně jako druhá Frölunda. V něm nastoupí Färjestad s útočníkem Milanem Gulašem proti Brynäs a Lulea proti Djurgaardenu.


Jasno je už nyní o čtvrtfinálových soubojích Växjö proti Örebrö, kde působí beci Jakub Krejčík a Petr Zámorský, a také Linköpingu s forvardem Jakubem Vránou proti jönköpingskému HV 71. Nový šampion si vybojuje také účast v Lize mistrů. Pokud to bude Skelleftea, či někdo ze šestice zakládajících členů s licencí A Frölunda, Färjestad, HV 71, Linköping, Lulea či Djurgaarden, dostane příležitost další nejúspěšnější celek za nimi.

Hájit účast v nejvyšší soutěži bude Leksand a MODO Hockey s útočníkem Radkem Smoleňákem. Švédská nejvyšší soutěž se od příští sezony rozšíří z 12 na 14 celků a baráž se hraje novým systémem. Postup si vybojuje přímo vítěz finále druhé nejvyšší soutěže, v kterém hrají na tři vítězné zápasy nejlepší dva celky dlouhodobé části Västeras a Karlskrona.

Z Allsvenskan navíc hrají o baráž celky z třetího až osmého místa ve skupině na pět kol s bonusovými body za umístění v základní části. Tři nejlepší ze soubojů klubů Rögle, Malmö, Vita Hästen, Björklöven, Karlskoga a Mora se kvalifikují do baráže. Proti nejhoršímu z trojice postupujících nastoupí Leksand, proti druhému MODO a první bude hrát s horším ze souboje mezi Västeras a Karlskronou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud